Naujosios technologijos siūlo perversmą namų administratoriams

IT naujienosTechnologijos


Mažas darbų automatizavimas ir menkai pritaikomos informacinės technologijos namų administravimo bendrovėse paskatino mobiliųjų sprendimų UAB „Mokus“ sukurti skaitiklių duomenų surinkimo, užduočių valdymo ir laiko apskaitos sistemą „KomuApp“. Ją jau diegia kelios šalies komunalinių paslaugų ir pastatų administravimo bendrovės.

Vienu metu kelis darbus atliekančios programos „KomuApp“ dėka komunalinių paslaugų įmonių darbuotojams kur kas paprasčiau atlikti kasdienes užduotis. „KomuApp“ jas atsiunčia ir rodo išmaniojo telefono ekrane – tai taupo darbuotojų laiką, nes jiems nereikia vykti pasiimti užduočių į biurą. O programos pagalba perkeliami skaitliukų duomenys į įmonės sistemą bei automatizuota klaidų paieška padeda išvengti neatitikimų perrašinėjant skaitliukų rodmenis. „Mokus“ siūlo kelių modifikacijų sistemą: vienoje duomenų įvedimo forma telefone atidaroma rankiniu būdu, o kitoje – automatizuotai, naudojant NFC (artimo lauko ryšio) technologiją. Nors ši technologija dar tik ieško vietos ir Lietuvos, ir Europoje, tačiau plačios jos pritaikymo galimybės bei didėjanti mobiliųjų įrenginių su integruotomis NFC mikroschemomis paklausa skatina telefonų gamintojus plėsti pasiūlą. Kaip alternatyvą NFC technologijai „Mokus“ siūlo panaudoti ir QR kodus.

Kontrolė, neperžengianti ribų

„KomuApp“ suteikia galimybę vadovams tiksliau organizuoti ir koordinuoti ne biuruose dirbančių veiklą. Su programa jie gali stebėti, kuriuo metu bei kiek laiko darbuotojas vykdė paskirtą užduotį, ar duomenis suvedė būdamas prie reikiamo objekto, o ne sėdėdamas paežerėje. Siekdami tiksliai apskaičiuoti darbuotojo klientui skiriamą laiką bei įvertinti klientų pelningumą, daugelis vadovų, nori kontroliuoti ne įmonės biure dirbantį personalą, todėl pasirenka sekimą GPS sistema, kai stebimas kiekvienas darbuotojo žingsnis. Tačiau tokia kontrolė dažnai sukelia neigiamą reakciją, darbuotojai skundžiasi pažeidžiamomis teisėmis – jų veikla stebima ne tik darbo valandomis, bet ir pietų pertraukų, poilsio metu, o vadovai turi analizuoti daugybę surinktos informacijos. Bendrovės „Mokus“ siūloma sistema nepažeidžia darbuotojų privatumo, nes ji tik fiksuoja faktą ar reikiamu laiku darbuotojas lankėsi konkrečiame objekte. Tokia susisteminta informacija padeda vadovams nepasiklysti duomenų jūroje. Nors, esant poreikiui, darbuotojo buvimo vietą galima pamatyti ir realiu laiku.

Naudinga investicija

„Šios sistemos nauda akivaizdi – darbuotojai negaiš laiko vaikščiodami į biurą pasiimti užduočių, galėsime kontroliuoti atliekamų darbų laiką, matysime, kada darbuotojas atvyko ir išvyko iš objekto. Taip pat lengviau bendrausime su gyventojais, nes kiekvienas klientas, skambindamas mums ir duodamas užklausą, paliks dispečeriui savo telefono numerį, kuris automatiškai pateks į sistemą. Taigi, darbuotojams bus paprasčiau susisiekti su klientais“, – mintimis apie sistemą dalinasi Vilniuje komunalines paslaugas teikiančios UAB „Šilėja“ direktorius Rimantas Daugėla. Ši įmonė jau diegia „Mokus“ sprendimą, kurį darbuotojai išbandyti artimiausiu metu. Programos įdiegimą palengvina tai, jog bendrovė „Mokus“ turi sukūrusi duomenų įvedimo formas beveik visiems Vilniaus mieste esantiems skaitiklių tipams.

Programa „KomuApp“ suderinama su „Android“ operacine sistema, tačiau, esant poreikiui, „Mokus“ savo klientams gali pasiūlyti programas ir mobiliesiems telefonams su „Apple iOS“, „Samsung Bada“ bei „Windows mobile“ operacinėmis sistemomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *