Viena sąskaita ir iPhone

IT naujienos

„Viena sąskaita“ sukūrė specialią aplikaciją išmaniesiems „Apple“ telefonams, su kuria galima atnaujinti vandens, dujų ir elektros skaitiklių duomenis. Šį rodmenų įvedimo būdą naudojantys „iPhone“ savininkai nebegaišta laiko žymėdamiesi skaičių ant lapelių, o iškart juos suveda į „Vienos sąskaitos“ sistemą.

„Vienos sąskaitos“ generalinio direktoriaus Dariaus Kriuko teigimu, sukurti aplikaciją paskatino noras dar labiau palengvinti klientų kasdienybę ir supaprastinti naudojimąsi „Viena sąskaita“.

„Anksčiau gyventojai turėdavo užsirašyti skaitiklių rodmenis ant lapelio ir visas sąskaitas apmokėdavo atskirai. Prieš penkerius metus pasiūlėme visas sąskaitas mokėti vienu pervedimu per „Vieną sąskaitą“. Siekiame kuo labiau palengvinti šį procesą ir žengiame dar vieną žingsnį – dabar pakaks duomenis įvesti į telefoną ir aplikacija atliks likusį darbą“, – sako D. Kriukas.

Programėlė skirta „Vienos sąskaitos“ klientams, kurie kiekvieną mėnesį, prieš apmokėdami sąskaitą internete užpildo savo skaitiklių (vandens, elektros, dujų) rodmenis. Su programėle galima šią informaciją atnaujinti patogiau – duomenys įvedami tiesiai į telefoną per tam pritaikytą vartotojo sąsają. Programėlė kiekvieną mėnesį telefono ekrane praneša, kada reikia atnaujinti skaitiklių rodmenis.

Paklaustas, kodėl buvo pasirinkta būtent „Apple“ gaminama operacinė sistema iOS, produkto vadovas Evaldas Stulgaitis nurodė, jog tai lėmė keletas veiksnių: „Išanalizavę svetainės lankytojų srautus pastebėjome, kad nemažai mūsų klientų naudojasi „iPhone“ telefonais. Taip pat apsisprendimą palengvino ir šių išmaniųjų telefonų naudotojų imlumas naujovėms bei jų noras išbandyti naujausias programėles.“

„Vienos sąskaitos“ klientai patogiai moka už įvairias komunalines, ryšio, draudimo ir kitas paslaugas, vaikų darželius, būrelius ir t. t. Sistema „Viena sąskaita“ surenka vienam būstui siunčiamas įvairias sąskaitas į vieną ir pateikia jas elektroninėje arba popierinėje formoje. Gyventojui nereikia daryti kelių pervedimų ir už juos atskirai mokėti. Šios sistemos vartotojai apmoka tik vieną sąskaitą.

„Šiuo metu programėle gali naudotis tik „iPhone“ išmaniųjų telefonų savininkai, tačiau jei klientai noriai naudosis šios programos teikiamomis funkcijomis, ateityje aplikaciją pritaikysime ir įrenginiams su kitomis operacinėmis sistemomis“, – ateities planus atskleidžia D. Kriukas.

„iPhone“ skirtą programėlę galima nemokamai parsisiųsti iš „App Store“.

Šiuo metu „Viena sąskaita“ vienija daugiau kaip 200 įvairias paslaugas teikiančių šalies bendrovių. Mokėjimų sistema Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje jau naudojasi daugiau kaip 50 000 namų ūkių. Kitą mėnesį „Viena sąskaita“ pradės veikti ir Šiauliuose ¬– gyventojai galės atsiskaityti už pagrindines paslaugas, vėliau tiekėjų sąrašas nuolat ilgės.
Per pirmąjį šių metų pusmetį įmonės apyvarta sudarė 696 tūkst. Lt ir buvo 30 % didesnė nei pernai tuo pačiu metu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *