Lietuvos Perlo terminalai ir toliau plečia paslaugų spektrą

PaslaugosVerslo naujienos

Nuo veiklos pradžios iki dabar Lietuvos loterijos “Perlas” terminalai evoliucionavo iš esmės. Nuo loterijos bilietų išspausdinimo iki bankomato funkcijų. Šiuo metu Lietuvoje yra per 1700 „Perlo“ terminalų, kur aptarnaujami mokėjimo kortelių turėtojai. Taip pat įmonė informuoja, jog nuo šiol ir tam tikrų kreditų unijų nariai galės vykdyti finansines operacijas per Perlo terminalus.

Pvz kredito unijos „Vilniaus taupomoji kasa“ nariai „Perlo“ terminaluose gali išsigryninti lėšas, papildyti debetinių „Maestro“ ir kreditinių „MasterCard“ kortelių sąskaitas, peržiūrėti sąskaitos likučius.

„Šis bendradarbiavimas mūsų pajininkams suteiks dar daugiau laisvės, o mus, kaip finansinę instituciją, darys lankstesne. Unijos nariai galės naudotis minėtomis paslaugomis ne tik lankantis unijoje arba naudojantis 6 komercinių bankų bankomatų tinklais, bet ir esant atokiausiose Lietuvos vietose tiek darbo, tiek švenčių dienomis ar savaitgaliais“, – teigia kredito unijos „Vilniaus taupomoji kasa“ valdybos pirmininkas, administracijos vadovas Darius Čepauskas.

2013 m. sausio mėn. duomenimis, 63 kredito unijos buvo išdavusios 15,7 tūkst. debetinių ir kreditinių kortelių – 5 proc. daugiau nei prieš metus (14,9 tūkst.).

„Perlo“ terminaluose minimali vienos operacijos suma yra 20 litų, maksimali – 2000 litų. Bendra atliktų operacijų suma per parą negali viršyti mokėjimo kortelei nustatyto paros operacijų limito. Lietuvoje veikia 75 licenciją turinčios kredito unijos, iš kurių 63 priklauso LCKU sistemai ir Asociacijai Lietuvos kredito unijos. Tik LCKU sistemai priklausančios kredito unijos teikia platų paslaugų spektrą, tokių kaip el. bankininkystė „i-Unija“, mokėjimo kortelės „MasterCard“, „Maestro“, apmokėjimus už komunalines paslaugas, pinigų pavedimus Lietuvoje ir užsienyje. Šių 63 kredito unijų veiklą prižiūri Lietuvos bankas ir Lietuvos centrinė kredito unija.

Kredito unijos „Vilniaus taupomoji kasa“ nariai pinigų operacijas taip pat gali vykdyti Šiaulių banko, „Nordea“, „Danske“, „Citadele“ 270 bankomatų tinkle, 528 SEB ir DNB bankų bankomatuose, 186 klientų aptarnavimo skyriuose kredito unijose.

Kredito unija – bendruomenės sukurta kooperatinė bendrovė, teikianti finansines paslaugas. Šią organizaciją valdo ir kontroliuoja jos nariai vadovaudamiesi kooperatiniu principu: vienas narys – vienas balsas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *