Kelnaičių istorija ir populiariosios kelnaitės šortukai

Prekyba

Kelnaitės šortukaiNėra lengva tiksliai pasakyti, kada galėjo atsirasti pirmosios moteriškos kelnaitės. Ilgą laiką moterims jų nereikėjo ir apie jas nebuvo pagalvojama ir tik 1150 metais, remiantis kai kuriais istorijos šaltiniais, prasidėjo šio apatinio drabužio era. Tačiau jos buvo skirtos vyrams. Puikiai žinome iš senųjų filmų, pasakų bei animacinių filmukų vaikais, kad karaliai mėgdavo plačius apatinius drabužius, tačiau laikui bėgant jos trumpėjo. Tam priežastis labai paprasta, nes juk nebuvo taip lengva kaip dabar, bet kuriame mieste nusipirkti norimą drabužį ar jį atsisiųsti iš užsienio. Senais laikais viskas kainuodavo labai brangiai, todėl taupant medžiagą buvo sugalvota siūti mažesnes kelnaites. Taip ir gimė pirmieji kelnaitės šortukai, o vėliau ir paprastos kelnaitės.

Anglija – tai moteriškų kelnaičių gimimo šalis. Čia jos pirmosios buvo pradėtos siūti XVIII amžiuje. XX amžiaus pradžioje kelnaitės pradėjo trumpėti ir jos jau užsibaigdavo ties keliais. Vėliau dailiosios lyties atstovės ėmė vis labiau įsitraukti į sporto žaidimu ir norėjo patogumo.Karo metu moterys pačios ėmėsi apatinių siuvimo. Vėliau jau visas pasaulis galėjo išvysti ir kas slepiasi po žymiuoju Marilyn Monroe vėjo blaškomu sijonėliu. Tai taip pat buvo šiuo metu vis dar populiarumo viršūnėje esantys kelnaitės šortukai. Prasidėjo ir atviras apatinių demonstravimo metas televizijoje.

Didžiąja revoliucija galima laikyti tampriosios likros išradimą. Tai atsitiko septintojo dešimtmečio viduryje. Šios likros dėka visi apatiniai suprastėjo ir tapo žymiai funkcionalesni. Apatiniai šortukai tapo lengviau prižiūrimi. Nereikia pamiršti, kad visais laikais moterys stengėsi rūpintis savo figūra, išryškinti visus privalumus, todėl taip pat labai greitai išpopuliarėjo ir apatiniai, kurie padeda formuoti kūną.

Ir taip prasidėjo šiuolaikinių seksualių apatinių etapas. Visi pamename Jean-Paul’o Gaultier’o sukurtą žymųjį korsetą Madonnos koncertiniam turui. Tai buvo vienas žymiausių to metų apatinių drabužių, kurį galėjo gyvai pamatyti visas pasaulis. Vėliau apatinių madas pradėjo diktuoti Christian Dior, Dolce&Gabbana sugrąžino moterims korsetus, Victoria’s Secret desantas stebino visus įspūdingais kolekcijų pristatymais.

Jei Marilyn Monroe apatinius galėjo matyti visas pasaulis, ką moterys ir merginos dėvi šiomis dienomis taip pat nėra sunku sužinoti. Tereikia apsilankyti nors vienoje internetinėje parduotuvėje, prekiaujančia apatiniu trikotažu. Vis dar išlieka populiarios kelnaitės šortukai, kurios daugelyje nuotraukų demonstruoja garsioji blondinė visų laikų kino žvaigždė. Tik šiais laikais apatiniai yra siuvami iš kokybiškos medžiagos, gali būti dekoruojami nėriniais, piešiniais bei kitos papildomomis detalėmis. Išsirinkite naujas kelnaites internetinėje parduotuvėje varle.lt ir Jūs!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *