Lietuvoje vis labiau populiarėja natūrali kosmetika

PaslaugosPrekyba

logo_lt_200Vieni pirmųjų natūralios kosmetikos kūrėjų buvo vokiečių farmacininkai, kurie rado būdą, kaip galima gauti augalo ekstraktą be alkoholio. Norint stebėti, kaip augalas auga, kaip noksta jo vaisiai, reikėjo sukurti tokias pat sąlygas, kokias sukuria gamta. Tuomet ir buvo išgautas ir užkonservuotas ekstraktas be alkoholio. Imta gaminti natūralią kosmetiką.

Laikomasi biodinaminio ritmo nuo augalo pasėjimo į žemę iki jo virtimo kosmetikos produktu. Augalai auga ekologiškomis sąlygomis ir tokioje vietovėje, kuri jiems palankiausia. Anksti ryte, kai augalai patys aktyviausi, surenkamas derlius. Tokie produktai – be sintetinių konservantų, konservantai – augalinis vitaminas ‚c“, taip pat eteriniai aliejai ir bičių vaškas. Ši kosmetika padeda odai pačiai susitvarkyti su savo problemomis. Lietuvoje tampa populiari ir natūrali dekoratyvinė kosmetika. Šią kosmetiką sudaro šešėliai akims, blakstienų tušai, akims skirtos plunksnelės, lūpų blizgesiai, lūpų kontūrų peštukai ir t.t. Tai ir biri bei kompaktinės pudros.

Kiekviename dekoratyvinės kosmetikos produkte – ar tai būtų pudra ar skaistalai, ar maskuojantis pieštukas yra natūralių ingredientų, kurie idealiai tinka, darant makiažą, atliekant bet kokią kitą kosmetinę procedūrą. Populiari ne tik dekoratyvinė kosmetika. Sukurta daug odos priežiūros priemonių, kurias galima rinktis pagal poreikius. Pirkėjai mielai įsigyja aromaterapinės linijos produktus su eteriniais aliejais, kremus veidui pagal metų laiką ir amžių- yra kremas brandžiai odai, purškikliai odai prižiūrėti, pagaminti vandens pagrindu, kompresai akimis, taip pat paakių kremai. Visa tai padeda išlaikyti sveiką odą.

Šiuo metu populiarūs yra ir ekologiškos kosmetikos pagrindu pagaminti grožio produktai. Ypač naudinga moterims ekologiška kosmetika su arbatmedžių aliejumi. Tokie produktai yra dezinfekuojantys ir nekenkia sveikatai.

Net neverta ginčytis, kad natūralūs ingredientai kosmetikoje yra geriau nei tie, kurių pagrindas – ne iš natūralios gamtos, nes jie nesukelia jokio šalutinio poveikio. Tiesiog to būti negali, nes juose nėra cheminių medžiagų ir konservantų, praskiestų tiesiog vandeniu. Organinis medžiagų diapazonas daro odą jaunesnę ir stimuliuoja ląstelių augimą. Kiekvienas žmogus žino, jog svarbiausia prižiūrint odą – jos tonizavimas, drėkinimas, valymas. Natūralūs kosmetikos ingredientai odai suteikia švelnumo ir elastingumo. Tuo tarpu dažai, įvairūs tirštikliai, kuomet jie sumaišomi su organiniais odos priežiūros produktais, taip pat odą minkština, tačiau ilgai juos naudojant, ima kenkti. Todėl ir būtina gerai išstudijuoti kosmetikos produkto etiketę, žinoti, ar produktas sertifikuotas. Tik šitaip išsaugosime odą sveiką, nes visiškai atsiribosime nuo mums nereikalingų cheminių medžiagų poveikio..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *