StormGeo steigia biurą Lietuvoje

TechnologijosVerslo naujienos

StormGeo-logoProfesionalių meteorologijos tiekėja StormGeo steigia biurą Lietuvoje. Artimiausiu metu kompanijos biure Vilniuje ketinama suburti 6-8 darbuotojų komandą.

1997 metais Norvegijoje įkurta StormGeo kuria ir vysto programinę įrangą, skirtą meteorologijos duomenų rinkimui ir sisteminimui, o savo klientams teikia meteorologines prognozes bei įrankius su klimato sąlygomis susijusių sprendimų planavimui.

Tarp kompanijos klientų – tokios kompanijos kaip „Shell“, „Statoil“, „ExxonMobil“, „BP“, „EoN“, „Dong Energy“ ir daugybė kitų.

350 darbuotojų 15-oje šalių turinčios „StormGeo“ vykdomasis direktorius Kentas Zehetneris tikina, kad Lietuva – ideali vieta kompanijos plėtros planams: „Lietuva geografiškai netoli nuo mūsų centrinės būstinės Norvegijoje, išsiskiria ypatingai aukšta paslaugų kokybe, specialistai čia puikiai kalba angliškai, o darbo kultūra mums labai artima. Be to, įsitikinome, kad šalyje skiriamas labai didelis dėmesys mokslo tyrimams ir produktų vystymui – gavome visą reikiamą paramą valstybiniu lygmeniu ir matome daugybę talentingų IT, matematinio modeliavimo, metrologijos specialistų. Šių sąlygų derinys tokiai kompanijai kaip „StormGeo“ atrodo labai daug žadantis.“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *