Reikalinga auto nuoma? Nelikite apgauti

PaslaugosTransportas

auto nuomaVartotojų teisių gynėjai, stebėdami Lietuvos rinką, nuolat pastebi, kad paslaugų sfera yra ta sritis, kurioje labiausiai pažeidžiamos vartotojų teisės ir dėl šios sferos vartotojai skundžiasi dažniausiai. Šaltuoju metu sezonu, kai už lango spaudžia šaltukas, populiarėja paslauga – auto nuoma. Jei ir Jūs ketinatės išsinuomoti automobilį, o su šia paslauga susiduriate pirmą kartą, dalijamės keliais paprastais patarimais, į kuriuos dera atkreipti dėmesį, kad gautumėte kokybišką paslaugą.

  • Rinkitės iš anksto. Jei norite išsinuomoti automobilį trumpesniam ar ilgesniam laikui šaltuoju sezonu, pasirūpinkite tuo gerokai ankščiau nei data, kai jau reikalingas automobilis. Automobilių nuomos punktai įspėja, jog geriausiai kelios savaitės prieš pasiimant automobilį, išsirinkti norimą ir jį rezervuoti. Kad rezervacija būtų patvirtinta, kartais reikia pervesti avansą. Taip galėsite būti tikri, jog reikiamai datai Jūsų automobilis tikrai Jūsų lauks.
  • Rinkitės tinkamai. Kartais žmonės mano, jog auto nuoma – puikus būdas pasivažinėti sau įprastai neįkandamais automobiliais. Tuomet klientai ima rezervuoti itin prabangius brangius automobilius. Tačiau tai ne visuomet pats geriausias variantas. Ne retai prabangūs automobiliai turi daug arklio galių, galingus variklius, otai reiškia, jog sunaudoja daug kuro. Gali būti, jog kelionės metu pasijusite puikiai, tačiau nuliūsite, kai automobilį reikė grąžinti su tokiu pačiu kuro kiekiu.Todėl geriausiai racionaliai įvertinti tikslą, kuriam nuomojate automobilį ir tada atitinkamai apsirinkti tinkamą ir gerą variantą. Jums visuomet gali patarti auto nuomos konsultantas, kuris puikiai išmano visus pasiūlymuose esančius automobilius.
  • Pasirašykite sutartį. Labai dažnai paslaugų sferoje vartotojai lieka nukentėję tuomet, kai nė nepagalvoja apie savo teises. Auto nuoma – viena tokių sričių, kurioje tokių atvejų mažai, nes tinkamai dirbančios įmonės ne tik teikia kokybiškas paslaugas, bet dar yra suinteresuotos, jog ir klientai su jų preke elgtųsi tinkamai. Todėl dažniausiai jei siūlo apsirašyti paslaugų sutartį. Tai labai gera žinia ir klientui. Nes sutartyje galite įtvirtinti savo teises ir pareigas, taip pat numatyti įvairius neplanuotus atvejus ir situacijas. Tad ir paslaugios tiekėjas yra ramus dėl automobilio, ir Jūs galite būti užtikrinti, jog nelaimės atveju nebūsite palikti vieni, o paslaugą perkate iš patikimo ir oficialiai dirbančio verslininko.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *