Tinkamo įmonės vardo parinkimas – vienas verslo sėkmės garantų

Verslo naujienos

Lietuvoje kasmet daugėja žmonių, norinčių įsteigti įmones. Tačiau daugelis jų baiminasi, kad gali ne viską atlikti tinkamai ir kad kažkas gali nepavykti taip sklandžiai, kaip norėtųsi. Ekspertai teigia, kad įsteigti įmonę nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti paskaičius straipsnius internete ar spaudoje, pasiklausius pažįstamų. Galų gale, yra ir įvairių išeičių – kas nenori steigti įmonės, gali ją įsigyti vos per 1 dieną. Visgi tiems, kurie nesibaimina įvairių procesų priminsime, kad įmonės steigimas – tai procesas, kurį sudaro 7 žingsniai:

1. Sudaromas įmonės steigimo sandoris.
2. Parenkamas pavadinimas įmonei.
3. Banke atidaroma speciali kaupiamoji sąskaita įstatiniam kapitalui.
4. Ruošiami įmonės steigimo dokumentai, jie pasirašomi.
5. Dokumentai patvirtinami notaro.
6. Įmonė registruojama valstybiniame juridinių asmenų registre.
7. Atidaroma banko sąskaita.

Apie kiekvieną etapą išsamiau galima paskaityti internete. Tačiau galime patarti, kad visų pirma turėtumėte imtis antrojo etapo – savo įmonės vardo kūrimo, nes jokių sandorių negalėsite sudarinėti neturėdami įmonės pavadinimo. Kai kurie verslininkai teigia, kad didžioji dalis darbo, kurio pareikalauja įmonės steigimas, yra būtent pavadinimo generavimas.

Sukurti įmonei pavadinimą nėra taip paprasta, kaip manėte. Kodėl? Įstatymai per daug nereglamentuoja įmonės pavadinimų, išskyrus, žinoma, Valstybinės lietuvių kalbos komisijos nutarimą. Tačiau tikrai verta pasvarstyti, ar toks pavadinimas – tikslingas, ar tikrai gerai tinka tokia veikla užsiimančiai įmonei. Didelis iššūkis – sugalvoti pavadinimą, kurį greitai įsimintų ir suvoktų būsimosios įmonės klientai.

Ekspertų nuomone, geram įmonės pavadinimui prireiks kur kas mažiau reklamos. Pateikime pavyzdį. Pavyzdžiui, įmonės veikla – buhalterinės paslaugos Vilniuje. Kuris jos pavadinimas aiškesnis ir patrauklesnis – „Vilnbuhaltera“ ar „Tobulas buhalteris“. Natūralu, kad daugelis pasirinks reikšmę turintį antrąjį pavadinimą, jį ir lengviau įsidėmės, be to, toks pavadinimas tarsi užprogramuoja sėkmingai veiklai, nes juk visi nori tobulo buhalterio. Kitaip tariant, kai kurie įmonių pavadinimai padeda sukurti stiprų emocinį ryšį tarp įmonės ir kliento. Kiti klientams sukelia neaiškumų ir klausimų, kodėl toks pavadinimas pasirinktas. Taigi pasirinkę netinkamą pavadinimą, išvengsite daugelio nepatogumų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *