Odontologai perspėja: ši informacija nepatiks tėveliams

PaslaugosSveikata ir grožis

Daugelis tėvelių skiria itin daug dėmesio savo atžalų burnos higienai, tačiau odontologai kiekvienais metais skambina pavojaus varpais, kad vaikų dantų būklė tik blogėja. Taigi, kas dėl to kaltas? Atsakymas paprastas – nežinojimas, dar tėvams vaikystėje jų tėvų įdiegtos klaidingos tiesos apie dantų priežiūrą.  Štai didžiausios klaidos, kurias daro tėveliai to net nežinodami.

  1. Vaisių ir daržovių sultys labai sveikos

Seniai jau aišku, kad gazuoti saldieji gėrimai kenkia dantims, todėl tėvai savo vaikams mieliau duoda sultis, juk jose gausu vitaminų ir kitų naudingųjų medžiagų. Iš dalies tai tiesa, tačiau reiktų nepamiršti, kad sultyse gausu vaisių rūgščių, kurios graudžia danties emalį.  Taigi, jei vaikas labai nori gerti, duokite jam vandens, o jei vandens nenori – tai ir gerti nenori. Vaisių sultimis galima retkarčiais pasimėgauti, tačiau jų nederėtų rinktis nuolatiniam troškulio malšinimui. Tiesa, ir troškulį jos numalšina tik trumpam, nes jose būna nemažai cukraus.

  1. Geriau džiovinti vaisiai nei saldumynai

Jei galvojate, kad geriau krimsti razinas nei juodą šokoladą, tai labai klystate. Džiovintuose vaisiuose taip pat gausu cukraus, kuris kenkia dantims.  Be to, džiovinti vaisiai dažnai būna lipnūs, todėl prikimba prie dantukų ir tinkamai šių likusių nepašalinus, jie pradeda pūti ir pažeidžia dantų emalį. Žinoma, odontologai nesiūlo visiškai atsisakyti džiovintų vaisių ar kitų skanėstų, tačiau po jų pavalgymo reiktų pasirūpinti, kad vaikas tinkamai išsivalytų dantis.

  1. Penkiametis jau gali pats valytis dantis

Visi tėvai nori galvoti, kad jų vaikas labai gabus, visko greitai mokosi ir puikiai įsisavino jų pamokas, kaip valytis dantukus. Deja, tai netiesa. Kartais vaikai tingi, kartais pamiršta, kaip ir kiek laiko valytis dantis, todėl tėvai šį procesą turi sekti, prižiūrėti ir patarti savo atžalai bent jau iki 7 metų.  Kita bėda – patys tėvai nežino, kaip taisyklingai valytis dantis ir klaidingą informaciją parduoda vaikui.  Taigi, kad taip nenutiktų, vertėtų kartu apsilankyti odontologijos klinikoje.  Odontologai patars ir paaiškins, kaip rūpintis dantimis. Ši informacija bus naudinga ir vaikams, ir jų tėveliams.

Supratus šias kalidas ir pradėjus gyventi ikitaip, gyvenimas tampa tik lengvesnis. Pabandykite ir jūs!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *