Siūlo žinomų gamintojų padangas, bet ar gali užtikrinti kokybę?

Transportas

Jei galvojate apie naujas padangas, žinoma, visų pirma turite rasti pardavėją, kuris ne tik siūlo žinomų gamintojų padangas, bet ir gali užtikrinti visapusišką kokybę, t. y. suteikti ilgaamžes garantijas ir pasiūlyti padangas, kurios atitiks tiek jūsų vairavimo įpročius, tiek techninius transporto priemonės reikalavimus. Deja, tai nėra taip lengva, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio.

 

Ar plati padangų pasiūla gali turėti trūkumų?

Padangų rinka iš tiesų negali skųstis skurdžiu asortimentu. Vairuotojams siūlomos įvairių tipų, skirtingų gamintojų, individualių techninių duomenų padangos. Be to, priklausomai nuo poreikių, galima įsigyti tiek visiškai naujas, tiek senesnes, tiek dėvėtas ir restauruotas padangas. Pasirinkimas toks platus, kad iš tiesų gali apsukti galvą. Dažniausia klaida – pasitikėjimas viena kaina ir žinomo gamintojo vardu. Kitaip sakant, jei matote, kad žinomo prekės ženklo padangos parduodamos už itin žemą kainą, greičiausiai, daug negalvodami šias padangas ir pirksite. Vis dėlto, čia vertėtų stabtelėti.

 

Nepamirškite padangų amžiaus

Dažniausiai vairuotojai pamiršta, kad padangų kokybę lemia ne tik jų vardas ar protektoriaus raštas, bet ir padangų amžius. Turbūt esate girdėję, kad net ir nenaudojama guma sensta, todėl daugiau nei dešimtmetį skaičiuojančios padangos negali užtikrinti saugios eksploatacijos ir maksimalaus vairavimo komforto. Iš kitos pusės, nereikėtų persistengti ir ieškoti dar šiemet pagamintų padangų – dažnu atveju logistiniai sprendimai (padangų gamyba, užsakymas, transportavimas, pristatymas) reikalauja gana daug laiko ir tai savaime suprantama. Be to, tinkamai sandėliuojamos padangos užtikrins pirmines kokybės savybes net ir po penkerių metų. Tačiau esminis raktažodis – sandėliavimas. Padangos turi būti sandėliuojamos tinkamai, t. y. jos turi būti apsaugotos nuo drėgmės ir tiesioginių saulės spindulių, padangas reikia laikyti gerai vėdinamoje vietoje.

 

Ieškote kokybės? Įvertinkite pardavėją

Jei norite gauti aukštą kokybę, privalote rinktis patikimą padangų pardavėją, kuris siekia realizuoti individualius pirkėjų poreikius. Patikimi pardavėjai rinkoje dirba ne vienerius metus, turi sukaupę daug gerų atsiliepimų, gali pasiūlyti platų padangų asortimentą ir suteikti visas kokybės garantijas. Paprastai tokie pardavėjai užsiima ne tik padangų prekyba, bet ir remontuoja ratlankius, teikia padangų keitimo ar kitas autoserviso paslaugas. Patikimi pardavėjai rūpinasi padangų sandėliavimu ir savo pirkėjams siūlo tik patikimą produkciją. Ir priešingai, nepatikimi pardavėjai paprastai siūlo prasto vardo arba žinomo gamintojo, tačiau itin senas padangas, kurios buvo laikomos netinkamomis sąlygomis ir negali užtikrinti nei jūsų saugumo, nei tinkamos automobilio eksploatacijos. Nors tokios padangos, žinoma, kainuos pigiau, jau po pirmojo ar antrojo sezono būsite priversti investuoti į naujas padangas ar net – į transporto priemonės remontą.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *