Beasbestinis šiferis – ekologiška šiferio danga

Namai ir aplinka

 

Natūralu, kad statydami namą ar bet kokį kitą pastatą, žmonės daugiausiai dėmesio kreipia į pamatus, karkasą ir sienas. Visgi ne ką mažiau svarbi ir pati viršutinė dalis – stogas. Juk ne veltui sakoma „turėti stogą virš galvos“ – tik jo dėka galime jaustis komfortabiliai ir visiškai atsitverti nuo lauko erdvės. Na, o jei kada nors teko patirti, ką reiškia kiauras ar labai senas stogas, suprasite, kaip svarbu turėti kokybišką ir patikimą stogo dangą. Nors jos gali būti įvairios, pastaruoju metu populiariausias beasbestinis šiferis. Jis savo sudėtyje neturi aplinkai ir žmogui kenksmingo asbesto ir pasižymi labai geromis savybėmis. Kuo išsiskiria ekologiška šiferio danga?

Beasbestinis šiferis paprastai yra pagamintas iš sintetinio pluošto. Dėl šiuolaikiškos, patobulintos savo sudėties, pluoštinis cementas yra kur kas patvaresnis ir lankstesnis, gali atlaikyti temperatūros pokyčius bei yra atsparus korozijai. Todėl ši medžiaga dažnai naudojama fasadinių ir interjero statybinių medžiagų gamyboje.

Ekologiška šiferio danga nepraleidžia vandens ir yra atspari drėgmei, ji taip pat pasižymi difuzinėmis savybėmis, todėl stogas ne tik sulaiko vandenį – naudojant banguotus lakštus jis gali puikiai ventiliuotis. Iš pluoštinio cemento pagaminto beasbestinio šiferio neveikia jokios cheminės medžiagos ar kenkėjai ir mikroorganizmai, todėl toks stogas nesupelys. Visos šios puikios savybės lemia tai, kad ekologiška šiferio danga gali tarnauti labai daug metų. Nustatytas vidurkis – 50 metų ar net daugiau.

Beasbestinis šiferis praktiškas ir tuo, kad jo lakštai yra pakankamai nesunkūs, todėl norint montuoti stogo konstrukciją, nereikia sunaudoti labai daug medienos. Lakštai yra parduodami jau paruošti naudojimui ir jų nereikia papildomai dažyti. Lakštų taip pat nereikia padengti specialiomis medžiagomis nuo korozijos – net ir pažeidus dažų sluoksnį, ekologiška šiferio danga išlaikys pirminę savo būklę ir nesuirs. Beasbestinio šiferio lakštų paviršius yra lygus, todėl nuo jo lengvai nuteka lietaus lašai ar susikaupęs vanduo.

Na, o galiausiai – ekologiška šiferio danga yra ne tik praktiška ir ilgaamžė, bet ir itin geros estetinės išvaizdos. Spalvą ir lakštų formą bei bangas galite pritaikyti pagal savo poreikius ir numatytą eksterjerą, todėl jie prisiderins prie bet kokio stiliaus ar paskirties pastatų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *