Pradedančių verslininkų klaidos. Kaip išvengti?

Verslo naujienos

verslininkas

Pradedantys nuosavą veiklą žmonės rizikuoja savo lėšomis ir neretai nutinka taip kad jų pritrųksta tolimesniems žingsniams. Auksinė taisyklė – visuomet geriau turėti per daug nei per mažai. Jauni verslininkai tai įvardina kaip pagrindinę priežastį kodėl nepavyksta plėtoti veiklos. Viena iš išeičių yra trumpalaikis skolinimasis, kita procesų ir sanaudų optimizavimas. Peržiūrėti spragas kuriose prarandami pinigai ir tiksliau prognozuoti jų srautus.

Verslui sėkmingai vystyti nuo pat pirmos dienos reikalinga reklama. Beveik 90 proc. respondentų mano kad nuo to labai priklauso prekės ženklo žinomumas tačiau beveik tiek pat jų neturi tinkamų marketingo žinių. Jeigu nesate įsigijęs frančizės ir jūsų sukurtas prekinis ženklas yra niekam nežinomas greitų rezultatų tikėtis neverta. Tikslo siekti reikia mokantis reklamuojant savo prekes ar paslaugas socialinėje erdvėje, pabandyti mokamos tekstinės reklamos paieškoje galimybes, vietinėje spaudoje ir televizijoje ir viena būtina sąlyga – sukurti solidų ir patraukų įmonės internetinį puslapį.

Administracinių, gamybos, transporto procesų optimizavimas yra kasdieninė užduotis bet kurios srities mažos įmonės norinčios išlinkti negailestingoje konkurencinėje rinkoje. Kaip valdote ir motyvuojate darbuotojus, ar jie neatlieka nereikalingų funkcijų ir nešvaisto laiko už kurį jūs mokate atlyginimą. Tai probleminės sritys į kurias turi pažvelgti labai atidžiai. Visus įmonėje vykstančius procesus turite matyti labai skaidriai, suskaidykite dalimis veiklą tam kad pamatytumėte kurioje vietoje jūs užtrunkae ilgiausia ir dėl kokių priežasčių nukenčia kokybė.

Kaip sukurti ryšį su pirkėju ir išsaugoti jo lojalumą. Tai vienas didžiausių iššūkių su kuriuo susiduria sunkiausią pradinį laikotarpį išgyvenusios įmonės. Tik suinteresuoti darbuotojai gali teikti nuolatinės aukštos kokybės paslaugas ir gaminti produkciją. Šeimos narių įtraukimas smukiajame versle yra vienas konkurencinių pranašumų. Geri pirkėjo žodiai apie malonų aptarnavimą ir autentiškas prekes greitai skilnda iš lūpų į lūpas, internete, palikttus teigiamus komentarus vertina ir informacijos ieškantys žmonės ir tai nulemia jų sprendimą pirkti būtent pas jus o ne kur nors kitur.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *