Svetaines interjeras daugiabutyje – kaip įsirengti teisingai?

Namai ir aplinka

interjerasVarvinti seiles bežiūrint į nepriekaištingą interjero dizainą – tai pažįstamas jausmas namų šeimininkams, norintiems įsirengti tobulą svetainę. Daugiabučių gyventojams išties sunku nepavydėti gražios, erdvios, modernios svetainės, kuriai įrengti nuosavame būste paprasčiausiai neužtenka vietos. Labai daug nuostabių interjero detalių paprasčiausiai netinka mažai erdvei, tačiau tai nereiškia, kad kiek ankštame daugiabutyje negalite įsirengti stilingą, unikalų, estetišką svetainės interjerą. Mažesnis plotas sukuria daug apribojimų, tačiau tinkamai įrengus svetainę net ir nedidelę erdvę galime paversti patrauklia aplinka, kurioje galės atsipalaiduoti viešintys svečiai. Štai keletas patarimų, kurie padės įrengti svetainės interjerą daugiabutyje.

Kai gyvenamoji erdvė mažėja, tai ir svetainės pagrindiniai aspektai gali kiek skirtis. Mažame daugiabutyje vis mažesnę svarbą turės svetainės stilius, nes kur kas daugiau dėmesio skiriama patogumui ir funkcionalumui, tačiau tai nereiškia, kad sukurti ypatingą, unikalią atmosferą yra neįmanoma. Suplanavus tinkamą buto išdėstymą galime pritaikyti darbo vietose naudojamus ergonomikos nuostatus, kurių dėka net ir maža erdvė gali būti patogi ir maksimaliai išnaudota. Kadangi svetainės, kurioje praleidžiame daugiausiai laiko, erdvė, jaukumas, elegancija bei reprezentatyvumas sulaukia daugiausiai lankytojų dėmesio, tai net ir kitų kambarių dydis, stilius ir išdėstymas turės įtaką pagrindinei daugiabučio patalpai. Pasistenkite suplanuoti būstą taip, kad mažiausiai naudojami kambariai bei miegamasis užimtų kuo mažiau vietos, bet neapribotų patogumo. Maža gyvenamoji erdvė skatina daugybę namų šeimininkų sujungti virtuvės ir svetainės kambarius į bendrą erdvę. Pašalinus sienas tarp šių kambarių jūs atlaisvinsite papildomą plotą, kuris prisidės prie šios daugiafunkcinės svetainės erdvumo.

Mažoje daugiabučio erdvėje patariama rinktis šviesesnes sienų spalvas. Kadangi svetainė – tai namų širdis, nuolat sulaukianti lankytojų dėmesio, galite šias sienas papuošti dekoracijomis, kurios atspindės patalpos unikalumą bei charakterį. Paveikslai, nuotraukos ar fototapetai puikiai tinka šių tikslų įgyvendinimui.

Formuojant atitinkamą svetainės interjerą sukurkite tinkamą baldų išdėstymą. Jo tikslumas padės sukurti patogią aplinką, kuri netrukdys judėjimui bei patogiam bendravimui. Daugiabučio gyventojams, kurių svetainės erdvė yra visai nedidelė, šis išdėstymas turi nepaprastai didelę svarbą. Jei norite maksimaliai išnaudoti turimą erdvę nekeliant jokio diskomforto, privalote sugalvoti ir nusibraižyti patogų svetainės planą. Svetainė yra namų bendravimo centras, todėl labai svarbu turėti minkštų baldų, kurių dėka galėsite patogiai ir efektyviai bendrauti su svečiais. Į būsto kampus orientuoti baldai leidžia išnaudoti šią erdvę, kuri dažnai yra neišnaudojama. Kampinė sofa-lova puikiai tinka efektyviam erdvės išdėstymui, o šio baldo dėka sukursite geras sąlygas svečio nakvynei. Taip pat nepamirškite ir funkcionalių baldų, kurių dėka galėsite tinkamai sutalpinti svarbiausius daiktus. Kambario stilių atitinkanti spinta ar komoda padės jums sudėti sutalpinti stiklines, indų servizus bei kitus daiktus, kurių jums prireiks apsilankius svečiams. Erdvumas yra labai svarbi svetainės interjero dalis, tad jei turite nedidelę patalpą, pasinaudokite visais galimais būdais bei gudrybėmis, kurios padės tą erdvę padidinti. Tada svetainės interjero kūrimas bus kur kas paprastesnis.

Daugiau naudingų patarimų apie tai, kaip įsirengti tobulą svetainę daugiabutyje rasite http://gerasbustas.lt/virtuve-sujungta-su-svetaine-praktiski-sprendimai/.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *