Darbo kėdės jūsų biurui

Namai ir aplinkaVerslo naujienos

darbo kėdės

Pasirinkti geriausias darbo kėdes savo įmonės biurui yra labai svarbi ir atsakinga užduotis – tai investicija į darbuotojų sveikatą ir jų produktyvumą. Todėl jei jūsų biurui yra reikalingos naujos darbo kėdės, būtų naudinga pasinaudoti keliais praktiškais patarimais.

Biuro kėdės su pilna nugaros atrama

Biuro darbo kėdės, kuriose darbuotojai praleidžia didžiąją savo dienos dalį, turi tiesioginės įtakos jų atliekamo darbo našumui. Todėl darbo kėdės visuomet turėtų būti pasirenkamos atsižvelgiant į jų teikiamą komfortą ir nugaros atramą – pastaroji turėtų „dengti“ visą nugaros plotą. Be to, darbo kėdžių pozicija turėtų būti reguliuojama – įskaitant strėnų atramą, kėdės aukštį ir patį atlošą.

Darbo kėdžių sėdimoji dalis

Geros darbo kėdės sėdimosios dalies priekis turėtų būti nuožulnus, tokiu būdu apsaugant sėdinčiojo kelius. Be to, sėdimoji dalis turi būti atitinkamai išlenkta (pritaikyta sėdinčiajam), suteikiant sėdinčiajam didesnį patogumą ir padedant išvengti nuovargio. Sėdimosios dalies kraštai turi būti minkšti ir atitinkamai išlenkti, užtikrinant, kad jie nesukeltų spaudimo šlaunims ir sėdmenims. Tuo tarpu sėdimosios dalies užpakalinė dalis turi suteikti papildomą komfortišką atramą.

Sąnariams turi būti patogu 90 laipsnių kampu

Vienas iš ženklų, liudijantis, kad darbo kėdė jums netinkama, yra tuomet, jei jūsų šlaunims, keliams ir kulkšnims nėra patogu, kai bandote išlaikyti 90 laipsnių kampo sėdimąją padėtį. Jei jūsų šlaunys nėra 90 laipsnių kampu, tuomet kėdė yra per aukšta arba per žema. Lygiai tas pats galioja ir jūsų keliams bei kulkšnims. Sąnariai geriausiai „jausis“ tuomet, kai sėdint bus išlaikytas 90 laipsnių kampas.

„Kvėpuojantis“ apmušalas yra geresnis pasirinkimas

Darbo kėdės apmušalas turėtų būti aukštos kokybės ir leidžiantis „kvėpuoti“. Jis neturėtų būti šiurkštus ar keliantis niežulį. Todėl renkantis naujas darbo kėdes savo biurui, visuomet didelį dėmesį atkreipkite į tai, iš kokių medžiagų yra pagaminta sėdimoji ir nugaros dalis.

Biuro kėdės turi būti reguliuojamos

Darbo kėdė turi būti reguliuojama visomis kryptimis. Turėtumėte galėti keisti ne tik sėdimosios dalies aukštį, tačiau taip pat koreguoti ir nugaros atramą. Be to, kėdės rankų atrama taipogi turi turėti reguliavimo galimybę. Visa tai yra būtina, jei norima pasiekti didžiausią įmanomą komforto lygį.

Darbo kėdės reguliavimui neturėtų reikėti įrankių

Kadangi kiekvieno žmogaus poreikiai yra skirtingi, darbo kėdžių reguliavimas visuomet turėtų būti kuo paprastesnis. Tam neturėtų reikėti pasitelkti papildomus įrankius. Todėl rinkdamiesi darbo kėdes, nepamirškite pasiteirauti, ar jų reguliavimas yra įmanomas rankų pagalba.

Komfortiškas darbo kėdės atlošas

Darbo kėdė visada turi suteikti tinkamą atramą jūsų nugarai, tokiu būdu apsaugant ją nuo didelio nuovargio ir skausmų. Nėra nieko blogo, jei darbo kėdės nugaros atrama bus šiek tiek atlošta atgal, tačiau jei persistengsite, galite padidinti įtampą kaklo dalyje, kuomet bandysite žvelgti į priešais jus esantį kompiuterio ekraną.

Judančios biuro kėdės

Judanti (ant ratukų) ir ergonomiška darbo kėdė padeda jaustis komfortiškiau ir prisideda prie geresnės kraujotakos. Be to, gera darbo kėdė ne tik leis jums laisvai judėti, tačiau kartu suteiks ir kokybišką atramą jūsų kūnui. Todėl prieš perkant darbo kėdes, turėtumėte jas išbandyti.

Nepamirškite apie savo rankas ir pečius

Labai dažnai yra pamirštama atsižvelgti į tai, kaip jaučiasi mūsų rankos ir pečiai, kai sėdime savo darbo kėdėje. Vienas iš ženklų, kad kėdė jums netinka, yra tuomet, jei jūsų pečiai turi pakilti norint savo alkūnes padėti ant rankoms skirtų kėdės atramų. Sėdint tokioje nepatogioje kėdėje, galima pradėti jausti pečių, alkūnių ir riešų skausmus. Todėl visuomet turėtumėte atsižvelgti į darbo kėdės rankų atramų padėtį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *