Transporto nuoma kelionėms – autobusas, mikroautobusas ar kemperis?

Transportas

autobusai

Kelionės planavimas – malonus užsiėmimas. Tačiau planuojant išvyką ar ilgesnę kelionę didesniam žmonių skaičiui, reikia tam tikrų žinių ir supratimo, kurios palengvintų planavimo eigą. Kaip suplanuoti kelionę nuo a iki z šį kart nepatarsime, tačiau atsakysime apie ką pirmiausia galvoti renkantis transportą kelionėms.

Autobusai

Autobusų nuoma šioje trijulėje išsiskiria. Autobusas pasirenkamas kuomet yra didesnė kompanija. Turistiniai autobusai būna apie 40-52 vietų, tad ir važiuoti jais apsimoka tuomet, kai žmonių yra per 30. Žinoma, yra ir kitokio dydžio autobusų, jei reikia planuoti kelionę su 20-30 žmonių.

Autobusai – vienintelė iš nuomojamų transporto priemonių, kuri yra su vairuotoju. T.y. be vairuotojo autobuso neišsinuomosite. Tai neturėtų stebinti, nes visgi tai didelių gabaritų transporto priemonė, reikalaujanti ne tik vairuotojo pažymėjimo autobuso vairavimui, bet ir patirties bei atsakomybės vežti keleivius. Nuomojantis autobusą būtina aptarti kokio intensyvumo bus kelionė, kiek nuvažiuojama per dieną, kokiomis valandomis kur reikia būti. Nuo to priklauso ar reikės vieno vairuotojo ar dviejų, kadangi vairuotojų darbo ir poilsio valandos yra griežtai reglamentuotos.

Mikroautobusai

Mikroautobusas yra idealus pasirinkimas, kuomet vieno lengvojo automobilio neužtenka. Dažniausiai nuomojami  8 arba 8+1 vietų mikroautobusai. Tai kompaktiški automobiliai, kuriems užtenka B kategorijos vairuotojo pažymėjimo. Taigi, patyrusiam vairuotojui tokia transporto priemonė nesukelia nepatogumų. O galimybė didesnei kompanijai keliauti drauge yra neįkainojama.

Žinoma, jei nusimato intensyvi kelionė ar tiesiog pageidaujama, galima išsinuomoti mikroautobusą su vairuotoju.

Kemperiai

Kalbant apie kemperius, niekada nekyla mintis, jog jis gali būti nuomojamas su vairuotoju. Nes tai transporto priemonė – namai, kuriuose ir keliaujama ir miegama. Autobusų nuoma bei mikroautobusų nuoma nėra skirta išskirtinai kelionėms, jie gali būti ir įmonės darbuotojams vykstantiems į parodą ar renginį, draugų kompanijai vykstančiai į koncertą ar pan. Tuo tarpu kemperis yra pasirinkimas tiems, kurie nori atrasti naujas vietas, pakeliauti neskubant, o tuo pačiu ir sutaupyti, nes nereikia ieškoti vietos nakvynėms – sustojai kempinge ir nakvoji.

Daugiau informacijos apie nuomojamus automobilius tinklalapyje https://smartrent.lt/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *