Šildymo katilo pasirinkimas statant namą

Namai ir aplinka

šildymas

Statant nuosavą namą, tenka susidurti su daugeliu klausimų, į kuriuos vienareikšmio atsakymo nėra ir tenka gerai pamąstyti tam, kad priimti geriausią sprendimą. Šie klausimai atsiranda praktiškai kiekvienoje stadijoje ir paliečia kone kiekvieną būsimo namo elementą. Kiekvienas savininkas norėtų, kad rezultatas būtų toks, apie kokį svajojo, todėl stengiasi geriau įvertint viską: apšvietimą, elektros instaliaciją, vėdinimą ir šildymą. Suprantama, kad atsakyti į šiuos visus klausimus reikia kuo ankstyvesnėje statybų stadijoje, tam kad netektų nieko keisti ir perdarinėti. Kalbant apie šildymą, tai esminis klausimas yra susijęs su tinkamo katilo pasirinkimu. Kaip neapsirikti ir kodėl vienas yra geresnis už kitą?

Renkantis šildymo katilus, dažnas įvertina tai, kiek kainuoja patys katilai, kuro kainos prieinamumas, kūrenimo proceso sudėtingumas ir kitus svarbius klausimus. Žmonės, kurie vertina savo laiką ir yra linkę primokėti už gaunamą patogumą, renkasi granulinius katilus, arba kombinuotus jų variantus. Tokių katilų kainos nėra labai aukštos, nežiūrint į tai, kad jie ganėtinai neseniai atsirado. Medžio granulės, naudojamos kūrenimui yra prieinamos bet kurioje mūsų šalies vietoje, o ir jų kainos yra konkurencingos. Nustatymų pagalba, įmanoma sureguliuoti katilą taip, kad juo priežiūra reikės rūpintis vos kartą per savaitę. Būtent šis faktas dažnai ir tampa esminiu, renkantis šiuos gaminius. Be to, šie katilai yra ganėtinai tylūs, o sudegusios granulės palieka labai nedidelį pelenų kiekį. Įsigijus kombinuotą variantą, galėsite kurui naudoti ir įprastas malkas, tam atvejui, jei dėl kažkokių priežasčių granulės būtų nepasiekiamos.

Šis namo šildymo būdas neveltui tapo ganėtinai populiariu rinkoje. Jo siūlomi privalumai yra tikrai verti dėmesio ir leidžia kuo mažiau laiko praleisti prie pačio katilo, o daugiau laiko skirti malonesniems dalykams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *