Baldų furnitūra: kaip suderinti stilių su funkcionalumu?

Namai ir aplinka

furnitūra

Nesvarbu, kokią namų erdvę įrenginėjame, dažniausiai renkantis baldus, didžiausią dėmesį skiriame stiliui, spalvai formai. Ne paslaptis, kad baldai turi pirmiausia būtų gražūs, traukti akį. Tik tuomet galvojame apie tai, ar jie bus praktiški ir funkcionalūs. Todėl labai dažnai renkantis baldus pamirštame pagalvoti apie labai svarbų elementą – kokia yra baldų furnitūra.

Kodėl tai svarbu?

Baldų furnitūra yra tas elementas, pagal kurį galime spręsti, ar baldai tarnaus daug metų ir kaip jie veiks. Pavyzdžiui, renkantis spintą ar lovą, reikėtų labai gerai išanalizuoti furnitūros detales, iš kokios medžiagos gaminami sujungimai ir kiti elementai. Nes nuo jų priklausys, kaip baldas atsidarinės, ar ilgainiui nepradės keisti formos, neišlūš mechanizmai.

Dar svarbiau atkreipti dėmesį į furnitūrą renkasi virtuvės ar biuro baldus. Pavyzdžiui, virtuvės balduose sujungimų ir elementų tiek daug, kad jie čia praktiškai atsakingi už baldų funkcionalumą. Net ir geriausi medžio masyvo baldai netarnaus tiek, kiek turėtų, jeigu rinksimės pigias ir nekokybiškas furnitūros detales.

Kaip atrasti „aukso viduriuką“?

Tiems, kurie savo namuose nori sukurti išskirtinį ir funkcionalų interjerą, reikėtų gerai pagalvoti apie furnitūros sprendimus. Šiuolaikiniai sprendimai leidžia eksperimentuoti ir namuose baldams suteikti vis daugiau funkcionalumo. Pavyzdžiui, šiadnien savo namuose galima įgyvendinti tokius sprendimus kaip tylus stalčių užsidarymas, durelių atsidarymas neįprasta trajektorija, automatinis apšvietimas ir pan. Visa tai yra labi modernu ir šiuolaikiška. Tačiau ne visi sprendimai yra pigūs.

Furnitūros gamintojai, tokie kaip Joldita.lt savo klientams siūlo labai platų furnitūros pasirinkimą. Pagal savo poreikius galite išsirinkti dekoratyvios ar funkcinės furnitūros sprendimus bei jų įgyvendinimui reikalingus tvirtinimo elementus. Svarbu žinoti, kad kuo baldų furnitūra patikimesnė ir šiuolaikiškesnė, tuo brangiau ji kainuoja.

Tačiau specialistai siūlo ieškoti „aukso viduriuko“ ir atrasti, kaip derinti funkcionalumą ir vyraujančias populiarias tendencijas. Pavyzdžiui, populiarėjantis automatinis LED apšvietimas visai nebūtinas, jeigu įrenginėjate miegamojo komplektą. Tačiau apie tokį sprendimą verta pagalvoti virtuvėje ar prieškambaryje. Be to, kai kuriuose sprendimuose galima atsisakyti papildomų elementų, tokių kaip rankenėlės ir laikikliai. Pastaruoju metu vis labiau populiarėja minimalistinis stilius, neapkraunant baldų metaliniais elementais. Gali būti, kad ir Jūsų planuojamame projekte elementų yra daugiau, nei iš tiesų ketinate naudoti. Įvertinkite visus rinkoje esančius pasiūlymus, pasirinkite tik tai, ko Jums reikės, o tada kreipkitės konsultacijos į specialistus, kurie atsakys į iškylančius klausimus.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *