Kaip dažnai reikėtų apsilankyti pas odontologą?

Sveikata ir grožis

odontologas

 

Neretai tenka girdėti, kad kai kurie žmonės pas odontologą lankosi tik tuo atveju, kuomet skauda dantį. Tačiau kiekvienas, kuris turi automobilį, jam atlieka techninę apžiūrą mažiausiai kas du metus, kaip to reikalauja įstatymas. O štai dantų gydymas dažniausiai atidedamas iki tol, kol atsiranda skausmas.

Kiekvienas, kuriam teko patirti dantų skausmą, pripažįsta, kad tai vienas iš nemaloniausių skausmo pojūčių. Tačiau lankantis reguliariai pas odontologus, galima apskritai užmiršti, kas yra dantų skausmas. Kaip dažnai reikia lankytis pas odontologus, patars kiekvienas gydytojas, nes tai kartais gali būti individualu. Suaugusiems vizitai neturėtų būti rečiau, kaip kartą per metus. Tačiau idealiausia – kas šešis mėnesius atlikti burnos higieną, atskirais atvejais ir dažniau. Vaikams dantų priežiūra būtina nuo pirmųjų dantukų. O pirmieji vizitai pas odontologą – ne vėliau kaip iki 3 metų. Jeigu nėra karieso ar dantų skausmo, vaikų dantis reikėtų tikrinti kartą per metus, o vėliau – ir atsižvelgiant į dantų dygimą.

Priežastys, kodėl žmonės vengia odontologų, pasak specialistų, yra įvairios. Labai dažnai, kol žmonės neturi problemų su dantimis, nuoširdžiai užmiršta užsiregistruoti. Retas kuris mėgsta vaikščioti į gydymo įstaigas be priežasties. Čia gali pagelbėti odontologijos klinikos ar gydytojo periodiniai priminimai arba kvietimas atlikti profilaktinę apžiūrą. Kita, bene didžiausia grupė žmonių, kurie vengia šios srities specialistų – tai baimė. Šie žmonės dažnai laukia tol, kol galiausiai nebegali kentėti skausmo, tikėdamiesi, kad galbūt praeis savaime. Tačiau delsimas visuomet tik pagilina problemą, o gydymas tampa dar sudėtingesnis.

Odontologijos klinika Vilniuje Simetria Dentica, visuomet ragina savo pacientus nedelsti ir kreiptis, kol dar nėra jokių rimtų simptomų. Pasak klinikos specialistų, tiesiog būtina įskiepyti teisingos dantų priežiūros įpročius, nepriklausomai nuo paciento amžiaus.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *