Ką verta žinoti apie terasų su sraigtiniais pamatais įrengimą

Namai ir aplinka
terasa

Galbūt draugai ar kolegos darbe prasitarė, jog negali atsidžiaugti poliniais pamatais, ant kurių stovi jų naujoji terasa. Galbūt kaip tik svarstote, kad pats metas ir jums įsirengti naują terasą bei jaučiate, jog norėtumėte savo žinias šioje srityje kiek praplėsti. Jei taip, skubame jums į pagalbą.

Sraigtinis pamatas (polius) panašus į milžinišką grąžtą, kuris yra pagal laikrodžio rodyklę įsukamas į žemę su specialiu įrankiu. Žemėje polius tvirtai laikosi, nes jam ištrūkti neleidžia sraigto apatinėje dalyje esantys sriegiai. Dėl šios priežasties sraigtiniai pamatai (https://www.mdsterasos.lt/sraigtiniai-pamatai/) puikiai tinka nedidelių namų, terasų, sodo pastogių ir kitų statinių statybai. Tokius pamatus galima pritaikyti tiek naujos terasos statyboje, tiek ir siekiant atnaujinti seną terasą ar išgelbėti begriūvančią terasą.

Gali būti, jog vienas iš jus kamuojančių klausimų skamba būtent taip: „Kokius polinius pamatus įsigyti savo naujai svajonių terasai?

Standartinis polius yra pagamintas iš metalo, padengtas cinku, jo ilgis yra 0,8-0,9 m. Yra du pagrindiniai polių tipai: tai poliai su U formos viršūne (prie jų patogu tvirtinti tiek horizontalias sijas, tiek ir vertikalias detales) bei poliai su penkiakampe plokštele. Verta žinoti, jog skirtingiems polių tipams bus reikalingi skirtingi polių įsukimo aparato antgaliai. Įsigykite tokius polius, kurie labiausiai atitinka jūsų planuojamo statinio specifiką.

Kokios yra pagrindinės priežastys rinktis terasą su būtent poliniais pamatais? Jų yra keletas.

  • Pirma, tokią terasą galima įrengti bet kuriuo metų laiku.
  • Antra, įrengiant polinius pamatus nesudarkoma jau išpuoselėta kiemo aplinka.
  • Trečia, polinių pamatų įrengimui nereikalinga sunkiasvorė technika, todėl galima juos įrengti ten, kur paprastai kiltų papildomų rūpesčių, pvz., tektų griauti tvorą ar sugadinti neseniai užsodintą daržą.
  • Galų gale, poliniai pamatai yra gana racionali alternatyva betono pamatams.

Vienas iš išskirtinių polinių pamatų bruožų – tai jų panaudojimo universalumas. Tokie pamatai tiks tiek terasoms ant ežero kranto, tiek ir ant šlaito statomoms terasoms ar kitiems nestandartiniams atvejams. Beje, jei mėgstate gana dažnai atsinaujinti, jums patiks faktas, jog terasa su poliniais pamatais gali būti lengvai ir greitai permontuojama į kitą vietą. Juk karkasą tereiks išardyti, o pamatus išsukti be didelės žalos reljefui.

Galiausiai, turėtumėte žinoti, jog terasos ant polių įrengimas gali būti organizuojamas jums priimtiniausiu būdu. Jūs galite visą darbą nuo A iki Z atlikti patys, prieš tai pasitarę su terasų įrengimo profesionalais, t.y. galite patys įsigyti medžiagas ir pamatų įsukimui bei terasos įrengimui reikiamą įrangą. Tačiau galite įrangą išsinuomoti ir rūpintis tik statybinėmis medžiagomis. Beje, galimas ir trečias kelias – visus darbus galite patikėti šioje srityje besispecializuojantiems meistrams. Žinoma, svarbiausia, kad bet kuris kelias veda į vieną ir tą patį tašką – puikią ir patikimą naują terasą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *