Kompresorių nuoma: ekonomiški ir efektyvūs sprendimai

Namai ir aplinkaTechnologijos
kompresorius

Nieko nenustebinsime pasakydami, jog atliekant įvairius darbus, trokštame ne tik efektyvaus ir greito rezultato, bet ir mąstome apie laiko bei pinigų taupymą. Todėl tam pagelbėjantys prietaisai – gana paklausi prekė šiuolaikinėje rinkoje. Vieni tokių – oro kompresoriai. Kuo jie ypatingi ir kaip neapsirikti renkantis oro kompresorių?

Oro kompresorius – tai toks įrenginys, kuris elektros variklio pagalba suspaudžia orą. Kad kompresoriaus darbas netaptų nepertaukiamu procesu, suspaustas oras yra kaupiamas plieninėje talpykloje, vadinamoje rinktuvėje arba resiveryje. Jis reikalingas tam, kad palaikytų reikalingą slėgį suspausto oro sistemoje. Tokiu būdu kompresorius vėl įsijungia tik esant būtinybei. Tad galima drąsiai teigti, jog šie įrengimai tikrai efektyviai taupo elektros energiją ir visiškai neteršia gamtos.

Kitas svarbus klausimas – kur ir kaip išsirinkti reikalingą kompresorių? Pirmiausia derėtų gerai apgalvoti kokiems tikslams ir kuriam laikui naudosite šį įrenginį. Galbūt kompresorių nuoma bus racionalesnis pasirinkimas nei jo pirkimas? Šis prietaisas kainuoja išties ne pigiai, tad, jeigu žinote jog kompresorių naudosite trumpai arba gana retai, tuomet kompresorių nuoma – tai , ko jums reikia. Be to, dera atminti, jog bet kokie techniniai įrenginiai gana sparčiai tobulėja.  Tad  prieš  metus įsigytas kompresorius, šiandien jau gali būti visai ne ekonomiškas ir mažiau efektyviai dirbantis prietaisas nei naujausi pasiūlymai.

Lietuvoje gerai žinomos suspausto oro srityje UAB  Kompresorių centras  specialistai vieningai teigia, jog,  renkantis oro kompresorių, geriau atkreipti dėmesį į gerai žinomo gamintojo įrangą, kuri užtikrins ekonomišką, ilgaamžį ir patikimą naudojimą. Investuodami į prastesnės kokybės gaminį pradines išlaidas galbūt ir sutaupysite, tačiau vėliau, daug remonto ir naujų detalių paieškos pareikalaujančios pastangos atims begalę  laiko, emocinės sveikatos ir, be abejonės, piniginių išteklių. Tai galioja ir tuo atveju, jeigu pasirinksite kompresorių nuomą. Išnuomotas prastas įrenginys gali pareikalauti dažno keitimo geresniu, kokybišku kompresorium. Be to, daug  bereikalingai sunaudotų elektros sąnaudų jums jau nieks negrąžins ir nekompensuos.

Tad, kokius kompresorius dažniausiai siūlo šių įrenginių pardavimo ar nuomos kompanijos? Pirmiausia – buitiniai kompresoriai, kurie skirti plataus panaudojimo sritims ir paprastoms suslėgto oro užduotims atlikti. Kita kompresorių rūšis – tai dažniausiai rangovams skirta įranga, kuri naudojama statybų aikštelėse, servisuose. Šioje kategorijoje patys populiariausi lengvai transportuojami kompresoriai. Galiausiai – komercinio tipo kompresoriai. Jie reikalingi tuomet, kai aktualus pastovus ir intensyvus suslėgto oro tiekimas.

Jeigu esate naujokas oro kompresorių pasirinkime ir naudojime ir jus trikdo šiek tiek klaidus oro kompresorių paskirties klasifikavimas, nenusiminkite. Prekybos vietoje dirbantys specialistai įvertins jūsų poreikius bei  lūkesčius ir parinks konkrečioje situacijoje tinkamiausią ir ekonomiškiausią oro kompresorių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *