Ką daryti norint palaikyti tvarką biure?

Uncategorised
biuro baldai

Norint sukurti puikią aplinką biure, tvarka yra ne mažiau svarbi nei šiuolaikiški baldai, interjeras, sutarimas tarp kolegų ar kiti darbo aplinkos elementai. Tvarka biure ne tik suteikia išorinės estetikos, bet ir teigiamai veikia darbo produktyvumą bei emocinę dirbančio žmogaus būseną. Juk tvarka, patogus darbo priemonių išdėstymas nesukelia streso ir kuria darbingesnę aplinką. Ką daryti norint palaikyti tvarką biure? Štai praktiški ir naudingi patarimai.

  • Funkcionalūs biuro baldai

Siekiant palaikyti tvarką biure funkcionalūs ir patogūs baldai yra būtini. Be darbo stalo, biuro kėdės ir kitų pagrindinių biuro baldų, reikia pasirūpinti ir baldais, skirtais darbo priemonių (dokumentų, segtuvų ir pan.) laikymui. Erdviame biure tam geriausiai tinka dokumentų spintos, o jei biuras nedidelis, galima rinktis biuro spinteles.

  • Tik būtini daiktai

Nekaupkite su darbu nesusijusių daiktų biure. Žinoma, šeimoms nuotrauka kampe ant stalo netvarkos nesukels, tačiau jei lentynos biure tampa statulėlių ar puodelių kolekcijų erdve, ilgainiui tokiame biure bus visiška netvarka. 

  • Periodiškas tvarkymasis

Žinoma, susitvarkyti biure reikia po kiekvienos darbo dienos. Dažniausiai baigę darbą, ypač jei diena buvo įtempta ar varginanti, tiesiog greitai sudedame daiktus į vietą, išjungiame kompiuterį ir tiek. Stalčių pertvarkymui, segtuvų peržiūrai ir kitiems rimtesniems tvarkos veiksmams dažnai pritrūksta laiko. Pasistenkite išsiugdyti įprotį kartą per mėnesį skirti tam valandą savo laiko. Periodiškai peržiūrint stalčių turinį, išmetant susikaupusius reklaminius bukletus, lankstinukus ar čekius, palaikyti tvarką biure bus daug lengviau.

  • Kasdieninė tvarka

Kad ir kaip esate pavargę ar skube po darbo dienos, stenkitės nepalikti darbo vietoje neplautų puodelių, maisto likučių ar kitos nešvaros. Dažnai taip elgiantis tai gali tapti įpročiu, visiškai nesuderinamu su tvarka biure.

Tikimės šie patarimai padės sukurti tvarkingą, produktyvią ir jaukią aplinką jūsų biure.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *