Sporto pasaulis: apie tai, kas iš tikrųjų įdomu

Laisvalaikis

Sporto pasaulis visuomet buvo kupinas daugybės įdomių istorijų ir kartais visiškai neįtikėtinų įvykių, kurie būtų verti įtempto siužeto filmų. Tai yra pasaulis, kuriame niekuomet nėra galimybės būti visiškai tikriems, kuria linkme pasisuks įvykiai ir kas iškovos pergalę. Būtent todėl TOPsport.lt lažybos yra tokios populiarios sporto mėgėjų tarpe, kurie nepraleidžia savo mėgstamų komandų rungtynių ir serga už jų pergales.

Tačiau nepaisant to, kad daugelis žmonių dievina sportą, tikrai ne kiekvienas gali pasidalinti daugybe įdomių faktų, kurie priverstų aiktelėti iš nuostabos, todėl pristatome jums ne vieną įdomią detalę apie sporto pasaulį.

Ilgiausias teniso mačas. Kartais teniso mačai trunka ištisas valandas ir žiūrovams tai ima atrodyti kaip tikra amžinybė. Tačiau jei mėgstate tenisą, ar kada pagalvojote, kiek laiko truko pats ilgiausias teniso mačas? Tai įvyko 2010 m. Vimbldone, kuomet amerikietis Džonas Isneris rezultatu 6-4, 3-6, 6-7 (7), 7-6 (3), 70-68 įveikė prancūzą Nikolasą net 11 val. ir 5 min. trukusiame teniso mače, sužaistame per 3 dienas – birželio 22, 23 ir 24 d.

Graikija ir Olimpinės žaidynės. Senovės Graikijoje gimnazijos pirmą kartą atsirado 900 m. pr. Kr. Jose graikų atletai grojant muzikai treniruodavosi nuogi. Taip pat nuogi jie rungdavosi ir pačiose Olimpinėse žaidynėse. Tuo tarpu pirmosios šiuolaikinės Olimpinės žaidynės buvo surengtos Atėnuose 1896 m. – nors jose sportininkai nebesirungė nuogi, žaidynėse dalyvavo 311 vyrų ir nei vienos moters.

Vimbldono čempionatas. Ar kada susimąstėte, kiek teniso kamuoliukų galėtų būti pasitelkiama teniso čempionate? Apytiksliai 650 mačų, kurie vyksta Vimbldono čempionate, yra panaudoja vidutiniškai 42 000 teniso kamuoliukų!

Pavogti Džordano marškinėliai. 1990 m. krepšininko Maiklo Džordano marškinėliai buvo pavogti tiesiai iš jo spintelės rūbinėje, kuomet jo komanda turėjo žaisti prieš „Orlando Magic“. Kadangi to numatyti niekas negalėjo ir pakaitinių marškinėlių M. Džordanas su savimi neturėjo, jam teko į aikštę išbėgti vilkint marškinėlius su 12 numeriu.

Geriausiai apmokamas sportininkas. Savo laiku lenktynininkas Michaelis Šumacheris buvo geriausiai apmokamas sportininkas visame pasaulyje – pralenkęs net Taigerį Vūdsą ir Arnoldą Palmerį.

Daugiausiai NBA pelnytų taškų. Kareem Abdul-Jabbar yra daugiausiai taškų per savo karjerą pelnęs krepšininkas NBA istorijoje. Kareem iš viso yra pelnęs net 38 387 taškų! Tokį įspūdingą rezultatą jis pasiekė per savo 20 NBA sezonų, žaisdamas už „Bucks“ ir „Lakers“ krepšinio komandas.

NBA logotipas. NBA logotipe esantis žmogaus siluetas priklauso buvusiam krepšininkui – Džeriui Vestui. Jis yra vienas iš daugybės krepšininkų, kurie yra įtraukti į NBA Šlovės alėją. Džeris Vestas anuomet žaidė „Lakers“ komandoje.

Šis straipsnis yra informacinio pobūdžio ir yra skelbiamas neatlygintinai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *