Kaip išmokti rūšiuoti: abėcėlė

Namai ir aplinka

Assorted Plastic Bottles

Kalbant apie rūšiavimą galima minėti ne tik šiukšles, kurioms skiriama daugiausia dėmesio. Tačiau ir kasdieninius daiktus, kurių rūšiavimas padeda ne tik juos greičiau rasti, tačiau taip pat ir gyventi draugiškiau su gamta. Visgi, kol vieni supranta to svarbą, tuo tarpu kitiems atrodo, kad rūšiavimas reikalauja daug laiko bei pastangų, tad ne visada jo verta skirti, kadangi… tai galbūt neatsiperka?

Kiekvieno iš mūsų pareiga yra rūpintis gamta, kuri – mūsų namai. Tad tinkamas šiukšlių rūšiavimas ir perdirbimas – turėtų tapti kiekvieno žmogaus kasdienybės įpročiu.

Ar man visko reikia?

Bet kokių daiktų rūšiavimas prasideda nuo įvertinimo, ar konkrečių daiktų Jums reikia. Paprasčiausiai daugelis namuose laiko perteklinius kiekius daiktų, kurių jiems net nereikia ir paprasčiausiai laikydami juos namuose – kaupiate dulkes, kurios galiausiai kenkia patiems.

Žinoma, nesiūlome jų išmesti, tačiau dažniausiai geras pasirinkimas yra padovanoti tiems, kurie juos gali panaudoti. Juk daugelis daiktų gali būti prikeliamas naujam gyvenimui nagingo žmogaus rankose. O tai yra labai gerai, kadangi gyvensite draugiškai su gamta ir dar padarysite gerą darbą kitam žmogui.

Šiukšlių rūšiavimo ypatumai

Nors jau daugelio žmonių namuose šiukšlių rūšiavimas yra kasdienybė, visgi, kai kuriems vis dar atrodo, kad neverta to daryti, kadangi tai labai daug laiko reikalaujantis darbas. Tačiau ar tikrai?

Paprasčiausiai siūlome savo namuose įsidiegti kelias šiukšlių dėžės, kuriose bus dedami ir konkretūs daiktai. Tai visiškai neužims daug vietos, tačiau galėsite džiaugtis kur kas tvarkingesniais namais ir tuo pačiu kur kas gražesnę aplinką. Kadangi net ir pačiuose mažiausiuose Lietuvos miesteliuose dažniausiai yra rūšiavimo konteineriai – tinkamai palaikyti tvarką ir suskirstyti šiukšles pagal tipą – tikrai yra labai paprasta.

Tinkamos priemonės

Rūšiavimas bus kur kas malonesnis, jeigu naudosite tinkamas priemones. Pavyzdžiui, tai gali būti skoningos šiukšlių dėžės, kurios suteiks Jūsų aplinkai ne tik gražesnį interjerą, tačiau taip pat džiugins ir patogesniu rūšiavimu. Smulkmena, tačiau jeigu ji gali padėti Jums kur kas maloniau atlikti gamtai draugiškus darbus – kodėl gi ne?

Parengta pagal Aš Žalias pranešimą spaudai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *