Komercinių patalpų nuoma Vilniuje: viską apgalvokite atsakingai

Namai ir aplinkaPaslaugos

Jeigu žadate įkurti ar plėtoti verslą, ne abejonės,jums bus reikalingos komercinės patalpos. Jas galima surasti dviem būdais: perkent arba nuomojant. Praktika rodo, jog bene pati populiariausia užklausa internetinėje paieškoje yra komercinių patalpų nuoma Vilniuje. Tad ką reikia žinoti apie tai?

Pirmiausia pradėkime nuo to, kodėl komercines patalpas nuomoti yra geresnis pasirinkimas, nei pirkti. Turintys patirties verlininkai atsako, jog bene pagrindinis kriterijus, verčianti pasirinkti nuomą: galimas veiklos lankstumas. Nupirkę patalpa jūs turėsite ten likti visam likusiam laikui. Tuo tarpu, išnuomoję ir apsižiūrėję, jog tai netinkama vieta ar kaina, visuomet galite pasirinkti kitą variantą. Dažnai nutinka taip, jog itin tinkamas ir patrauklus nuomos variantas aptinkamas visai netikėtai. Tuomet jums niekas netrukdys pakeisti nuomojamas patalpas.

Jeigu nusprendėte, jog nuomositės komercines patalpas,  turėtumėte žinoti keletą svarbių dalykų:

  • Nuo pasirinkto  termino priklauso nuomos mokestis. Visuomet bus geriau ir finansiškai naudingiau ilgalaikė sutartis ir sutarties peržiūrėjimo galimybės. Ilgalaikė nuomos sutartis paprastai sudaroma su galimybe ją peržvelgti kas 2-3 metai. Turėtumėte atsižvelgti ir į tai,  kokios nuomos mokėjimo sąlygos: ar jos lanksčios, ar bus mokama į priekį. Viską įvertinę pagal savo poreikius ir galimybes galėsite pasirinkti tinkamiausią variantą.
  • Atsakingai pasirašykite sutartį. Sutartis dažniausiai būna pateikiama tokiomis sąlygomis, kurios yra naudingesnės nuomojančiam asmeniui ar įmonei, o ne nuomininkui. Todėl reikia būti itin atidiems. Labai gerai, jog į sutartį bus įtrauktas punktas dėl nuostolių atlyginimo tuo atveju, kai nuomojamomis patalpomis negalima naudotis ne dėl nuomojančio verslilininko kaltės. Taip pat, verta atidžiai patikrinti įsikėlimo ir išsikėlimo sąlygas ir terminus, sutarties nutraukimo sąlygas ir apibrėžti avanso dydį.

Visi mūsų paminėti aspektai yra išties svarbūs, nes nei vienas verslininkas negali būti tikras, kaip klostysis jo reikalai ateityje. Kas žino, galbūt teks viską pradėti iš pradžių ar visiškai keisti verslo kryptį. Tuomet jums gali prireikti visai kitokių patalpų nuomai. Verta susimąstyti apie tai, nes nuomodami patalpas ir turėdami geras sutarties nutraukimo sąlygas galėsite tai padaryti visai neskausmingai sau nei morališkai, nei finansiškai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *