Apsauginiai dažai viduje esantiems metaliniams paviršiams

Namai ir aplinka

Nors kiekvienas žino, kaip atrodo rūdys, deja, bet ne kiekvienas žino, kaip jos susidaro. Tačiau jei savo namuose mes turime įvairių metalinių paviršių ar kitų iš metalo pagamintų vidaus interjero detalių, privalome tuo pasidomėti. Visų pirma, rūdys susidaro tuomet, kai geležies junginiai reaguoja su deguonimi ir vandeniu arba oro drėgme. Būtina suprasti, kad rūdijimo procesas vyksta ne tik išorėje, tačiau ir metalo viduje. Tai reiškia, kad siekiant apsaugoti viduje esančius metalinius paviršius nuo oro ir drėgmės reikia imtis visų įmanomų priemonių – ir tam būna reikalingi dažai metalui esančiam viduje.

Dažnai vartotojai apie visą tai nesusimąsto, kadangi vadovaujasi požiūriu, jog vidaus patalpose nėra išorei būdingų aplinkos veiksnių, tokių kaip didelis šaltis, tiesioginiai saulės spinduliai, vėjas, lietus ir kt. Tačiau tokiais atvejais visiškai pamirštama apie jau minėtą oro drėgmę ar tiesioginį metalinių paviršių sąlytį su vandeniu – ypač tokiose būsto erdvėse kaip vonios kambarys ar virtuvė. Todėl jei norima užtikrinti, jog namų viduje esantys metaliniai paviršiai pernelyg greitai nesusidėvėtų ir neprarastų savo estetinės išvaizdos, jų apsauga būtina pasirūpinti kaip įmanoma anksčiau.

Be to, metaliniai paviršiai, kurie yra naudojami būsto viduje, paprastai vaidina ir pakankamai svarbų vaidmenį visame namų interjere. Dėl šios priežasties jie tampa gerokai lengviau pastebimi, todėl jiems dažniausiai imama kelti ir daug didesnius reikalavimus nei tiems metaliniams paviršiams, kurie yra naudojami lauke.

Taigi, siekiant, kad metaliniai paviršiai nenusidėvėtų daug metų ir kuo ilgiau išliktų gražūs, vertėtų pasirinkti apsauginius metalui skirtus dažus. Renkantis dažus visuomet yra naudinga atsižvelgti į jų sudedamąsias dalis. Pavyzdžiui, jei metalui skirtų dažų sudėtyje bus silikoninių priedų, suteikiančių metaliniam paviršiui hidrofobinių savybių, jį prižiūrėti jums taps kur kas lengviau. Ir tai galioja bet kuriems jūsų būsto viduje esantiems metaliniams paviršiams – nepaisant to, ar mes kalbėtume apie metalinius laiptus ir jų turėklus, radiatorius, vamzdžius, ar baldų ir kitas interjero detales. Žinoma, jei apsauginiais dažais norima nudažyti paviršius iš specifinių metalų (pvz., spalvotųjų, nerūdijančių ar kt.), juos pradžioje reikėtų nugruntuoti pasitelkiant tam skirtą specialų gruntą.

Pasirinkus kokybiškus ir specializuotus apsauginius metalo dažus, metaliniams paviršiams galėsite suteikti norimą išvaizdą, veiksmingai ir ilgam laikui apsaugosite juos nuo rūdžių bei padidinsite jų atsparumą įbrėžimams ir smūgiams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *