Ką reikia žinoti renkantis paspirtuką?

LaisvalaikisPrekybaTransportas

Pasivažinėjimas paspirtukais yra malonumas tiek vaikams, tiek suaugusiems. Šią transporto priemonę labai lengva vairuoti ir saugiau važiuoti nei dviračiu. Negalima nukristi nuo paspirtuko, bet kada gali švelniai nušokti nuo laiptelio ant žemės. Svarbiausia, kad jis yra lengvas, kompaktiškas, sulankstomas ir lengvai nešiojamas.

Paspirtukai transporto priemonė siūlanti žmonėms galimybę keliauti kelis kartus greičiau nei pėsčiomis, tuo pačiu yra draugiški aplinkai. Dydis, svoris, patikimumas ir kaina yra tik keli rodikliai, į kuriuos turite atsižvelgti prieš perkant paspirtuką.

Ratų dydis: rekomenduojame vengti mažiau nei 8 colių skersmens ratų. Kuo jie didesni, tuo stabilesnis transportas. Tačiau tuo pačiu paspirtukas praranda manevringumą, todėl dideli ratai tinka tiems, kurie jau gerai važiuoja ir jaučiasi pasitikintys savimi. Be to, ratai turi būti pakankamai platūs, kad būtų užtikrintas patogus važiavimas. Taip pat svarbu, iš kokios medžiagos pagaminti ratai. Šiuolaikiniai gamintojai siūlo dvi galimybes – įvairaus standumo poliuretaną ir pripučiamus guminius ratus. Atkreipkite dėmesį ir į guolius, kurių modelis pažymėtas skaičiais 1, 3, 5, 7, 9, tuo tarpu kuo didesnis skaičius, tuo geresnė guolių kokybė. Tačiau nepamirškite, kad juos reikia periodiškai tepti ir keisti, nes jie greitai susidėvi.

Minkšti priedai ant rankenų turėtų būti pagaminti ne iš putplasčio kaučiuko, bet iš patvaresnės ir lengvai prižiūrimos gumos.

Stabdžiai: jūsų saugumas visada turėtų būti pirmas, o stabdžiai yra svarbūs renkantis paspirtuką. Diskiniai ir būgniniai stabdžiai: geriausi iš visų, bet laikui bėgant jie susidėvės. Galiausiai juos reikės pakeisti ar atnaujinti.

Kojų stabdžiai: reikalaujama, kad stovėtumėte ant galinio purvo apsaugos.

Renkantis paspirtuką, būtinai atkreipkite dėmesį į sulankstymo mechanizmą. Ar lengvai susilanksto ir nekils problemų jį transportuojant.

Paspirtuką saugiausia pirkti specializuotoje parduotuvėje, kur suteikiama išsami konsultaciją ir bus garantuotas paspirtuko remontas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *