Automobilio VIN patikra: priežastys, kodėl ją atlikti yra būtina

Transportas

Transporto priemonės yra perkamos ir parduodamos kasdien. Tai akivaizdžiai parodo kelis dalykus – transporto priemonių rinka yra labai didelė ir dauguma gyventojų be transporto priemonės negali įsivaizduoti savo kasdienybės. Tačiau nors automobilis yra tapęs tokia svarbia mūsų gyvenimo dalimi, anaiptol ne kiekvienas vartotojas yra linkęs skirti pakankamai dėmesio ir pastangų tam, kad priimtų teisingą sprendimą ir įsigytų dėmesio vertą techniškai tvarkingą transporto priemonę.

Būtent todėl labai naudinga pakalbėti apie tai, kodėl automobilio VIN patikra turėtų būti atliekama kaskart, kai yra domimasi naudota transporto priemone.

Kas yra VIN kodas ir kokia yra jo paskirtis?

Pirmiausia turime išsiaiškinti, kas yra VIN kodas ir kaip jis mums galėtų pagelbėti renkantis naudotą transporto priemonę. Taigi, tai yra automobilio identifikacinis numeris (angl. „Vehicle Identification Number“), kuris kiekvienai transporto priemonei yra priskiriamas dar jai būnant ant gamybos linijos. Tai reiškia, kad kiekviena transporto priemonė turi tik jai būdingą VIN kodą, kurio pagalba galima nustatyti, koks tai yra automobilis, kur jis buvo pagamintas, kas jį pagamino ir kokia yra jo istorija. Visa tai parodo, kad į VIN kodą galime žvelgti kaip į kiekvienos transporto priemonės „asmens tapatybės kortelę“, galinčią identifikuoti konkretų automobilį.

Pirmųjų trijų VIN kode esančių simbolių pagalba galima išsiaiškinti automobilio gamintoją, kilmės šalį ir gamybos padalinį. Tolimesni simboliai tarp 4 ir 9 padeda apibūdinti transporto priemonę, pateikiant duomenis apie automobilio modelį, kėbulo tipą, transmisijos rūšį, naudojamą apsaugos sistemą ir variklio kodą. Simboliai tarp 10 ir 17 yra skirti identifikaciniams duomenims ir nurodo automobilio modelio metus, gamyklą bei gamybos eilės numerius.

Tačiau manote, kad visa tai jums nebus naudinga, kai jūs ieškosite naudotos transporto priemonės? Nepamirškite, kad pasinaudojus VIN kodo patikrą atliekančiais internetiniais tinklalapiais sistema gali pateikti nuodugnią informaciją ir apie visą automobilio istoriją!

Baziniai duomenys

Jau žinote, kad atlikdami automobilio patikrą pagal VIN kodą jūs galėsite sužinoti visą bazinę informaciją apie automobilio pagaminimo vietą, šalį, gamintoją, modelį, kėbulo tipą, apsaugos sistemą ir kt. Tokiu būdu bus galima lengviau nustatyti tikslią gamybinę informaciją.

Ar transporto priemonė nėra vogta

Renkantis naudotą automobilį ne ką mažiau svarbu įsitikinti ar jis nėra vogtas. Tikrinant automobilį pagal VIN numerį sistemoje galima matyti ar transporto priemonė nebuvo ir ar ji nėra vogta. Jei sistema parodys, jog automobilis buvo pavogtas, taip pat bus nurodyta ir kurioje šalyje jo ieškoma.

Kam buvo naudojamas automobilis

Nors iš pirmo žvilgsnio kai kuriems vairuotojams iki tol buvusi automobilio paskirtis gali atrodyti visiškai neaktuali, tačiau tai yra svarbus veiksnys renkantis naudotą transporto priemonę. VIN patikra padės jums sužinoti, kokia buvo konkrečios transporto priemonės paskirtis, pvz., ar ji buvo naudojama kaip krovininis transportas, ar ji tarnavo teikiant taksi paslaugas ir kt. Atsižvelgiant į tai jūs galėsite lengviau spręsti ir apie automobilio techninę būklę bei nusidėvėjimą.

Automobilio rida

Deja, bet šiomis dienomis nebegalime kliautis automobilių pardavėjų žodžiais, todėl turime patys išsiaiškinti ar transporto priemonės rida nebuvo atsukta. Laimei, VIN kodas mums gali padėti lengviau atsakyti į šį kiekvienam automobilio pirkėjui svarbų klausimą, kadangi tokiu atveju sistema nurodys, kaip per ilgą laiką keitėsi automobilio rida.

Į kokius autoįvykius automobilis buvo patekęs

Labai svarbu išsiaiškinti, kas iki tol buvo nutikę konkrečiai apžiūrimai transporto priemonei. Kartais automobilio pardavėjas gali nė nežinoti, kad jo parduodamas automobilis anuomet buvo patekęs į labai rimtus autoįvykius. Taigi, jei pasinaudosite VIN kodu ir pagal jį patikrinsite apžiūrimą transporto priemonę, sužinosite, kokia buvo automobilio autoįvykių istorija ir kokia žala jų metu jam buvo padaryta.

Kokia turėtų būti automobilio komplektacija

Rinkdamiesi naudotą automobilį, kuris iki tol turėjo ne vieną šeimininką, turėtumėte pasidomėti ir originalia automobilio komplektacija, įsitikindami, kad transporto priemonė nebuvo modifikuota. VIN patikra padės sužinoti tikslią konkretaus automobilio originalią komplektaciją ir įrangą, kurią turėtumėte rasti transporto priemonėje.

Automobilio patikra pagal VIN kiekvienam iš jūsų gali pateikti ir dar daugiau informacijos apie jus sudominusią naudotą transporto priemonę, todėl jei norite priimti sėkmingą sprendimą ir žinoti, ką perkate, prieš įsigydami automobilį būtinai pasinaudokite VIN patikra.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *