Ką reikia žinoti apie darbuotojų atranką?

PaslaugosVerslo naujienos

Dauguma darbdavių tikisi, jog pavyks rasti darbuotojus, kurie bus motyvuoti ir puikiai atliks savo pareigas. Tačiau, kaip dar darbuotojų atrankos etape žinoti, kad tai yra būtent tas – labiausiai jums tinkamas žmogus. Tad į ką atkreipti dėmesį, atsirenkant darbuotojus, pataria simplika.lt.

Pirmas dalykas, į ką reiktų atkreipti dėmesį, tai gyvenimo aprašymas arba dar kitaip vadinamas CV. Atidžiai jį perskaitykite ir įsivertinkite ar kandidatas gali tapti potencialiu darbuotoju, kurio turimos kompetencijos bei asmeninės savybės leistų pretenduoti į konkrečią darbo poziciją. Taip pat svarbu įsivertinti ar šis kandidatas įsilies lengvai į kolektyvą.

Kitas dalykas, į ką atkreipia dauguma darbdavių dėmesį, į tai kokią kandidatas turi darbinę patirtį bei profesinių žinių. Priklausomai nuo įmonės valdymo modelio, vyraujančios kultūros bei hierarchijos, atitinkamų savybių reikės ir būsimam darbuotojui, kuris lengviau pritaptų kolektyve. Dažniausiai santykiai kompanijose yra skirstomi į vertikalius ir horizontalius. Vertikalūs yra tuomet, kai vyrauja griežta hierarchija, o horizontalūs – kai visas kolektyvas dirba kaip viena komanda, papildanti vienas kitą savo kompetencijomis. Tačiau yra grėsmė, kad darbuotojai gali pradėti tarpusavyje konkuruoti, siekdami geresnių darbo rezultatų, ypač jei dirbama pardavimų srityje.

Taip pat svarbu tiksliai suformuluoti, kandidatams skirtus klausimus, siekiant išsiaiškinti jų vertybes, nuostatas, požiūrį į darbą ar tam tikras darbines situacijas. Taip pat dažnai naudojami ir įvairūs metodai: asmenybės tipo nustatymo testai, interviu, praktinės užduotys. Taip gauti rezultatai leis susidaryti  bendrą platesnį vaizdą apie tai koks yra darbuotojo požiūris ir asmeninės savybės, labiausiai tinkančios konkrečiai darbo pozicijai. Taip bus galima atlikti gilesnę analizę, nustatant ar jis bus tinkamiausias darbuotojas jūsų įmonei.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *