Patarimai kaip priversti augintinį suvartoti vaistus

Verslo naujienos

Veterinariniai vaistai dažnai nei kvepia nei pasižymi patraukliais skoniais. Šis jų minusas apsunkina gyvūnų mylėtojus, nes vaistų davimas tampa darbu, kurio nemėgsta visi naminių gyvūnėlių savininkai.

Nesvarbu, ar tai tabletė, ar tai skystis, šunys ir katės, žinoma, nenoriai vartoja veterinarinius vaistus. Tam, kad veterinariniai vaistai veiktų efektyviai, augintinis turi suvartoti visą jam skirtą dozę, ar reguliariai vartoti vaistus.

Deja, dėl to, kad gyvūnai ne visada noriai priima vaistus, dažnai dozės yra praleidžiamos, o tai kenkia tiek gyvūnui, tiek savininkui, kuris jaudinasi dėl gyvūnėlio gerovės. Ką galite padaryti, kad veterinariniai vaistai būtų suvartoti ir atliktų savo funkcijas?

Veterinariniai vaistai gali būti lengvai paslepiami stiprų aromatą turinčiame maiste. Šunys ir katės turi daug jautresnę uoslę, todėl maistą, į kurį dėsite vaistus, turėtumėte pasirinkti ypač ryškų kvapais ir skoniais. Maisto kvapas paslėps vaistą ir Jūsų augintinis natūraliai jį praris.

Veterinariniai vaistai gali būti lengviau suvartojami, jei pradėsite pratinti augintinį po jų gauti skanėstą. Arba jei turite kelis gyvūnus tokius kaip šunis, jų nuolatinės varžybos dėl skanėstų, gali puikiai Jums pasitarnauti.

Įstumkite vaistą į vieną iš skanėstų, o kadangi tokiose varžybose dėl skanėsto, gyvūnai yra linkę greičiau ėsti, jie neturės laiko pastebėti Jūsų gudriai paslėpto vaisto.

Veterinariniai vaistai gali būti ypač aštrūs, net įdėti ir į maistą. Tokiu atveju, galite įsigyti tuščių maistinių kapsulių, į kurias įdėsite tabletę. Taip užtikrinsite, jog veterinariniai vaistai nėra juntami augintiniui.

Šunys ir katės yra protingi, todėl neleiskite jiems pastebėti, kai ruošiate vaistus. Paruoškite keletą dozių ir laikykite šaldytuve, ar kitoje vaistams saugioje vietoje. Ištraukę skanėstą, jau su paruoštais vaistais, Jūsų augintinis lengviau juos suvartos.

 Veterinariniai vaistai gali būti duodami ir išeinant pasivaikščioti. Įpusėjus žaidimams lauke, augintinis tik apsidžiaugs netikėtu skanėstu. Turėdamas tiek daug pamatyti ir užuosti lauke, gyvūnas labiau domėsis kitais dalykais nei vaistais.

Jei veterinariniai vaistai yra skysti ar birūs, uždėkite juos ant letenų, prieš tai vaistus įmaišius į jo maistą. Vaistai bus sulaižyti, o Jums nebeskaudės galvos.

Veterinariniai vaistai turėtų būti jungiami su skanėstais ir žaidimais tam, kad augintinis suvartotų pilną dozę ir galėtų greičiau pasveikti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *