Keletas patarimų, kurie padės plaukus nusidažyti savo jėgomis

Sveikata ir grožis

Ne kiekvienas turime pakankamai laisvo laiko, kad prireikus galėtume apsilankyti grožio salone, kur mūsų plaukais tinkamai pasirūpintų profesionalus plaukų stilistas. Kartais plaukų dažai tampa mūsų vienintele ir pačia geriausia išeitimi, todėl tampa labai svarbu žinoti, kaip plaukų dažus turėtume naudoti namų sąlygomis.

Įsigykite dvi plaukų dažų dėžutes

Tai yra pirmoji taisyklė, kurios nevalia pamiršti. Neturėtumėte vadovautis požiūriu, jog renkantis plaukų dažus jūs turėtumėte pasistengti kuo daugiau sutaupyti. Supraskite, kad jei plaukų dažų turėsite per mažai, viduryje plaukų dažymo proceso jūs galite susidurti su jų trūkumu, o tuomet akimirksniu supraskite, kad jūsų sprendimas buvo klaidingas. Turėdamos dvi plaukų dažų dėžutes galėsite būti kur kas ramesnės.

Išbandykite ant nedidelio odos lopinėlio

Niekuomet negalite žinoti, kaip jūsų oda reaguos į plaukų dažuose esančias chemines medžiagas, todėl prieš pradedant naudoti naujus plaukų dažus jūs visų pirma turėtumėte juos išbandyti ant nedidelio odos lopinėlio. Kur kas geriau pradžioje skirti tam šiek tiek papildomo laiko nei galiausiai labai gailėtis.

Išbandykite ant plaukų sruogos

Kitas svarbus žingsnis bus savo pasirinktus plaukų dažus išbandyti ant savo plaukų sruogos. Tokiu būdu jūs išsiaiškinsite, kaip į plaukų dažus reaguos jūsų plaukai. Žinoma, plaukų sruoga, ant kurios atliksite bandymą, turėtų būti mažiau matoma.

Gerai iššukuokite savo plaukus

Užtikrinkite, kad prieš pradedant plaukų dažymo procedūrą jūsų plaukai būtų gerai iššukuoti. Turi būti pašalinti net smulkiausi plaukų sruogų mazgeliai, kadangi dažant plaukus jie gali sukelti rimtų problemų.

Padalinkite savo plaukus

Jei plaukai jums bent kartą buvo dažomi grožio salone, tuomet turbūt pastebėjote, kad plaukų stilistas jūsų plaukus pirmiausia suskirstė į keturias dalis – į dvi dalis iš nugaros pusės ir į likusias dvi dalis iš šonų virš ausų. Plaukus dažyti turėtumėte pradėti nuo nugaros pusės, o tuomet sistemingai judėti į priekį.

Pradėkite nuo šaknų

Kai visus plaukus norite nudažyti kita spalva, visuomet juos dažyti pradėkite nuo jų šaknų (šiai daliai prireikia daugiausiai laiko, kad spalva tinkamai išryškėtų), o tuomet judėkite link plaukų galiukų.

Tinkamai ištrinkite plaukus

Netrinkite plaukų iš karto po plaukų dažymo procedūros – tiesiog išskalaukite juos su vandeniu. Tuo tarpu, kai naudosite plaukų šampūną, būtinai pasirinkite tokį, kurio sudėtyje nėra sulfatų, galinčių nulemti plaukų šaknų patinimą ir spalvos praradimą.

Nuplaunami plaukų dažai

Tuo tarpu, jei jūs norite tik trumpam paįvairinti savo įvaizdį, suteikiant jam naujų ir ryškesnių spalvų, gali būti pasitelkti ir nuplaunami plauku dazai. Juos naudoti labai paprasta, o rezultatas būna greitas ir nepriekaištingas. Kadangi nauja plaukų spalva nusiplaus vos po kelių galvos trinkimų, tai gali tapti veiksminga priemone, kurios pagalba nepažeisite savo plaukų ir kartu lengvai pakoreguosite savo įvaizdį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *