Vokietijos stebėjimo kamerų gamintoja sieks tapti Baltijos šalių rinkos lyderė

Verslo naujienos

Vokietijos skaitmeninių stebėjimo kamerų rinkos lyderė, kompanija „Mobotix“, iki 2015 metų sieks tapti didžiausia skaitmeninių apsaugos technologijų tiekėja Baltijos regione. „Mobotix“ mato dideles verslo plėtros galimybes Baltijos šalyse, kur analoginės stebėjimo sistemos vis dar užima didžiąją rinkos dalį (apie 85 proc.), o perėjimo prie skaitmeninių sistemų tikimasi 2013 metais. Kompanija jau veikia Baltijos rinkoje – ji turi atstovų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Per trumpą laiką užėmusi didelę Europos šalių rinkos dalį, dabar „Mobotix“ yra pasiruošusi didelį dėmesį skirti Baltijos regionui bei konkuruoti su rinkoje dominuojančiais prekių ženklais – AXIS, ACTi ir SONY. „Mobotix“ jau yra įdiegusi savo sistemas tokiems klientams kaip DHL, „Lukoil“ ir „Snoro“ bankas. Produktų paskirstymą užtikrina patyrę atstovai visose Baltijos šalyse – du Lietuvoje (UAB „ALTAS informacinės technologijos” ir UAB „Redlainas”) bei po vieną Latvijoje („Mondot“) ir Estijoje („BetaGroup“). Šie partneriai turi patikimus prekybos kanalus, kurie užtikrina lengvą „Mobotix“ produkcijos prieinamumą.

„Mobotix“ verslo plėtros vadovas Šiaurės ir Baltijos šalyse Bo Orbjergas (Bo Ųrbjerg) Baltijos regione mato daug žadančių verslo galimybių. „Matome galimybę pakeisti visą analoginę stebėjimo įrangą skaitmenine, todėl iki 2015 metų tikimės tapti Baltijos šalių rinkos lyderiais. Manau, jog rinka šiam perėjimui jau yra pasiruošusi ir tai nutiks greitai – nuo 2013 metų analoginių sistemų rinkoje likti nebeturėtų“, – sako Bo Orbjergas.

Apsaugos sistemos su integruota nemokama programine įranga
„Mobotix“ stebėjimo sistemose naudojama decentralizuota įrašymo sistema, kuriai reikia mažiau duomenų saugojimo įrangos, be to, nereikia papildomai pirkti nei programinės įrangos sistemai valdyti, nei naudojimo licencijos. Nauja technologija leidžia sutaupyti, lyginant su tradicinėmis vaizdo stebėjimo sistemomis.

„Mes esame vieninteliai rinkoje, siūlantys stebėjimo kameras su integruota duomenų laikmena ir programine įranga, o tai leidžia lengvai ir greitai paruošti sistemą darbui. Dauguma mūsų konkurentų programinę įrangą, duomenų laikmenas, tvirtinimo ar kitas dalis parduoda atskirai, tačiau mums tai paprasčiausiai nepriimtina. Ar Jūs pirktumėte automobilį be ratų ir variklio?“, – stebisi Bo Orbjergas.
Visos „Mobotix“ stebėjimo kameros turi 3 milijonų taškų raiškos objektyvą, ypač tvirtą, praktiško dizaino korpusą. Šioms kameros beveik arba iš viso nereikalinga priežiūra. Dėl šių savybių jos puikiai tinka ne tik dideliems objektams, pvz., oro uostams, bet ir smulkiajam verslui bei privačioms valdoms.

Naujausias „Mobotix“ modelis Q24M turi elegantišką ir ypač kompaktišką kupolo formos korpusą bei pusrutulio formos objektyvą. Pusrutulio formos objektyvo matymo laukas yra 360 laipsnių, todėl vienu metu galima stebėti visą kambarį. Panoramos funkcija apjungia iš keturių šalių matomą vaizdą ir pateikia jį viename ekrane. Didelės raiškos, pusrutulio formos objektyvas ir vidinis skaitmeninis įrašymo įrenginys leidžia matyti visą kambarį tik su viena „Mobotix“ Q24M kamera ir geba saugoti aukštos kokybės įrašus.

Apie kompaniją „Mobotix AG“

„Mobotix AG“ yra didelės raiškos skaitmeninių vaizdo apsaugos kamerų tiekėja Europoje. „Mobotix AG“ akcijomis yra prekiaujama biržoje. Nuo kompanijos įkūrimo Vokietijoje 1999 metais, kompanija tapo pirmaujančia tinklo kamerų technologijos pradininke, o decentralizacijos idėja žymiai sumažino didelės raiškos vaizdo sistemų priežiūros kaštus ir leido užimti lyderės pozicijas šioje rinkoje. Visame pasaulyje „Mobotix“ vaizdo sistemas naudoja ambasados, oro uostai, traukinių stotys, jūrų uostai, degalinės, viešbučiai, greitkeliai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *