Lauko durys: kaip išsirinkti?

Prekyba

lauko durysRenkantis baldus ir namų detales, labai svarbu viską suplanuoti iki smulkmenų. Lauko durys – vienas tokių dalykų, apie kuriuos taip pat reikėtų įdėmiai pagalvoti. Kartais mes per mažai dėmesio skiriame šiai namų daliai. Manome, kad durys tiesiog yra ir daug apie jas galvoti nereikia, tačiau interjero ekspertai mano kitaip. Jie pastebi, jog dažnai tinkamas durų pasirinkimas nulemia tiek koridoriaus įvaizdį, tiek viso namo ar buto siunčiamą žinią apie namuose gyvenančius šeimininkus. Todėl jei planuojate atsinaujinti namus, pats laikas šiek tiek daugiau dėmesio skirti ir lauko durims.

Medžiaga

Pirmiausia, apie ką reikia pagalvoti renkantis duris – iš ko jos bus pagamintos. Dažniausiai pasirenkamos laminato drožlių durys, nes tai yra itin pigus ir patikimas variantas. Tokio tipo duris lengva pritaikyti prie įvairių interjerų, be to jas lengva valyti ir prižiūrėti. Tiems, kurie nori kiek sudėtingesnio ir natūralesnio pasirinkimo – tiks faneruotos durys. Tai šiek tiek arčiau medžio masyvo durų, tačiau taip pat dar šiek tiek šiuolaikiška. Tuo tarpu mėgstantys natūralumą ir klasikinį namų interjerą turėtų rinktis medžio masyvo duris Tai baldas, paverčiantis erdvę jaukia ir natūralia, o iš lauko simbolizuoja patikimumu ir prabanga.

Tipas

Kalbant apie lauko duris šiuolaikiniuose būstuose svarbus sprendimas, yra kokios lauko durys bus: šiuolaikiškos ar tradicinės. Durų gamyboje vis labiau populiarėja slankiojančios durys, kurios dėl šiuolaikinių technologijų ir metodikos jau pritaikomos kone visur. Jeigu ir Jūs ieškote kažko šiuolaikiško ir unikalaus, susimąstykite, galbūt tai puikus sprendimas Jums. Tai gal nėra tinkamiausias pasirinkimas pagrindinėms lauko durims, tačiau durims į balkoną ar verandą šis tipas tikrai tiks. Varstomų durų privalumas – paprastas montavimas ir ilgas tarnavimo laikas. Tuo tarpu žmonės, ieškantys kažko tradicinio ir patikrinto dažniau renkasi varstomas duris. Tai pirkinys, kuris jau patikrintas ir puikiai atlieka savo darbą.

Patikimumas

Kad ir kiek daug kalbėtume ar galvotume apie lauko durų grožį ir interjerą, labai svarbus kriterijus yra tas, kad Jūsų lauko durys iš esmės turėtų atlikti pagrindinę funkciją – apsaugoti Jus nuo nemalonių svečių ir įsibrovėlių. Todėl labai svarbu, kad rinkdamiesi duris nepervertintumėte savęs ir nepasikliautumėte vien grožio kriterijais. Nepamirškite, kad Jūsų durys turi būti tiek pat kokybiškos, kiek dailios. Todėl geriausiai jei su konsultantu apie tai pasikalbėsite ir tinkamas lauko naudojimui duris suderinsite su savo stiliaus poreikiais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *