Kaip veikia antivirusinės programos?

IT naujienos

antivirusinės

Jei naudojatės kompiuteriu tikriausiai turi instaliavę ir antivirusinę programą. Ar žinote kaip jos veikia? Nesvarbu ar redaguojate savo darbinius failus ar naršote internete apsaugoti kompiuterį reikia visais atvejais. Tikriausiai esate netyčia nuklydę į neaiškaus turinio įtartinas svetainę arba atvėrę laišką kuris pažymėtas kaip skubus užsakymas jūsų įmonei. Jei esant šioms aplinkybėms jūsų kompiuteris nebuvo apkrėstas virusu, laikykite tai didele sėkme nes 95 procentų žmonių taip pasielgę iš karto nukenčia.

Įdiegta antivirusinė programa tyliai sau veikia fone ir jus informuoja tik tuomet kai yra aptikti virusai arba reikia atnaujinti programos versiją. Antivirusinė programa atlieka kompiuterio visos sistemos ir instaliuotų programų nuolatinį monitoringą, ji žino kokios programos yra instaliuotos gamykloje, kurias įdiegė pats vartotojas, sustabdo ir praneša kai tai bando padaryti trečiosios šalys be vartotojo sutikimo.

Tam tikros antivirusinių programų funkcijos suteikia galimybę blokuoti patekimą į interneto svetaines kurios yra užkrėstos, neleidžia atverti įtartinų laiškų o perkelia juos į karantiną arba iš karto siūlo ištrinti ką ir rekomenduoja daryti IT saugumo specialistai.

Visos antivirusinės programos turi būti nuolat atnaujinamos nes būtent atnaujinimo metu antivirusinės programos kūrėjams siunčiama informacija su kokiomis kenkėjiškomis programų atmainomis susidūrė jūsų kompiuteris, tokiu būdu jie gali kryptingai atlikti patobulinimus ir ištaisyti spragas. Jeigu esate instaliavęs antivirusinę programą specialiai viso sistemos skanavimo atlikti nebereikia nebent jūsų kompiuteris vis dėl to tapo užkrėstas. Nors toks kompiuterio naudojimas yra laikomas saugiu, pasitaiko atvejų kai net ir gerai apsaugotas kompiuteris tampa pažeidžiamas nes įsilaužėliai patenka į antivirusinės programos serverius ir juos pakeičia sau naudinga linkme. Ne mažiau atsargus turėtumėte būti kai naudojatės Wi-fi ryšiu visuomeninėse vietose. Duomenų vagystės yra viena didžiausių iššūkių su kuriuo susiduria vartotojai.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *