Sveikas tortas. Ar įmanoma?

Namai ir aplinka

sveikas tortas

 

Kai ruošiatės gimtadieniui, Kalėdoms ar kitai šventei, tikriausiai galvojate kaip nustebinti svečius, kokį desertą pateikti ant stalo. Ko norite labiau, kad desertas būtų gražus ar mažiau kaloringas? O skonis?

 

Nors šventės nėra ta vieta kur žmonės susirenka valgyti kuo sveikiau, tačiau prisiminkite kaip jautėtės po paskutinio vakarėlio – gėrėte mineralinį vandenį visą naktį, o rytą negalėjote pakilti iš lovos. Ir visą tai dėl cukraus ir riebalų kurių suvalgėte per daug. Ir tuomet pažadėjote nebekartoti šios klaidos.

 

Dauguma tradicinių Lietuvoje kepamų tortų ir pyragų yra iš tiesų per daug saldūs ir riebūs. Apie prekybos centrų kulinarijos gaminius net neverta užsiminti nes gaminio aprašymas beveik tokio paties ilgio kaip tualetinio popieriaus ritinėlis ir kone visi ingredientai prasideda didžiąja E raide. Geriau pasigaminti pačiam!

 

Tortas ar pyragas gali būti skanus ir be sintetinių priedų. Šviežiai paruošti skanūs tortai šventėms nepakenks jūsų ir svečių sveikatai jeigu laikysitės šių taisyklių:

 

Mažos porcijos

 

Taisyklė numeris vienas. Nebedarykite taip kaip iki šiol. Torto turi tekti po nedidelį kasnelį kiekvienam žmogui, jokių pakartojimų ar lauknešėlių į namus. Mažos lėkštutės ir mažas šaukštelis tam kad torto gabaliukas atrodytų didelis – tortą juk skanaujame o ne valgome vietoje duonos.

 

Kokybiški ingredientai

 

Naudokite kuo daugiau grynų medžiagų, paplotėlius kepkite patys, nenaudokite pusfabrikačių, jokių dirbtinių kvapiklių, dažiklių ir puriklių. Ten kur leidžiama pagal receptą naudokite mažiau cukraus arba pakeiskite medumi. Vietoje margarino naudokite sviestą. Deja, miltus ne visuomet pavyks pakeisti į sveikesnius nes kito tipo miltai gali visiškai iškepti pyrago skonį tad su ši blogybe teks susitaikyti.

 

Vaisiai vietoje dirbtinių papuošimų

 

Pagalvokite kaip papuošti tortą vaisiais arba riešutais. Geriau sugalvoti neįmanoma, šviežūs pjaustyt lietuviški arba egzotiniai vaisiai tai ne tik gražus vaizdas bet ir geras kvapas bei skonis.

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *