Drėgmė rūsyje, kaip su ja kovoti?

Namai ir aplinka
drėgmė

Drėgmė rūsyje, kaip ir bet kurioje kitoje patalpoje, yra labai nemalonus reiškinys. Jis ne tik sukelia specifinį kvapą, skatina pelėsio ir grybelio atsiradimą, įtakoja pastato konstrukcijų ir apdailos pažeidimus, bet ir kenkia sveikatai – kenksmingi mikroorganizmai gali sukelti kvėpavimo takų negalavimus, alergijas ir pan. O ką jau kalbėti apie rūsyje laikomų daiktų ar maisto produktų gedimą dėl drėgnos aplinkos. Tad kaip kovoti su šiuo nepageidaujamu reiškiniu? Dalinamės būdais, kaip panaikinti drėgmę rūsyje ir išspręsti jos atsiradimo priežastis.

  • Ventiliacija

Jei drėgmė rūsyje kaupiasi ant sienų, langų ir lubų, dažniausia to priežastis – netinkama ventiliacija. Paprastai šias problemas įtakoja statybinės klaidos, tokios kaip netinkamai sudėtos perdangos. Tokiu atveju reikia įrengti papildomas ventiliacines  angas. Taip pat galima naudoti specialią ventiliacinę įrangą, kuri užtikrina oro cirkuliaciją.

  • Drėgmės nusiurbimas

Matomas balas ant grindų rūsyje sukelia gruntinių vandenų lygio padidėjimas, kuris atsiranda dėl netinkamo drenažo.  Tokiu atveju rūsys tampa uždara, nuolat drėgna sistema. Jei norite pašalinti drėgmės kaupimosi priežastis, jums reikės tinkamai sutvarkyti pastato fundamentą. Atkastą pamatą turėsite padengti drenažu, jį sustiprinti bei atlikti išorinę ir vidinę hidroizoliaciją.  Vykdant ir atlikus šiuos darbus būtina džiovinti patalpą ir pašalinti visą joje susikaupusią drėgmę naudojant vandens siurbimo prietaisus. Norėdami geriausio rezultato, naudokite tik profesionalius drėgmės šalinimo įrengimus, kurios galite rasti čia : https://technobaltic.lt/lt/produktai/vandens-siurbliai/ .

  • Hidroizoliacija

Jei rūsyje pastebite vandens lašelius ant sienų, tokio drėgmės kaupimosi priežastis yra technologiniai pamato pažeidimai, dėl kurių per plyšius patenka drėgmė iš lauko. Šiuo atveju rūsį iš vidaus ir išorės reikia padengti hidroizoliacine medžiaga, uždengti betono plyšius bei naudoti kitas apsaugančias nuo kondensato priemones.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *