Atvykus į Suomiją, svarbu rasti laiko ir pažinčiai su virtuve

Laisvalaikis
Fish Soup, Soup From Seafood

Visai nesvarbu, o kokiu tikslu vyksite į Suomiją – aplankyti ten gyvenančių draugų,  išspręsti verslo klausimų, o galbūt tiesiog norite aplankyti žymius objektus, savo laiką turėtumėte suplanuoti taip, kad jo liktų ir suomiškos virtuvės perlams pažinti. 

Užkandžiai – puikus pasirinkimas, kai nesate pernelyg išalkę, tačiau tikrai neatsisakytumėte kažką įmesti skrandin. Na, o ar žinote, ką itin dažnai renkasi truputį išalkę suomiai? Pasirodo, vienas populiariausių pasirinkimų truputį išalkus, yra iš karvių ar ožkų pieno pagamintas, iškeptas sūris, kuris pagardinamas dar it trupučių tekšių džemo, kuris suteikia gaivumo ir vos apstebimo saldumo. Tai- – puikus pasirinkimas ne tik užkandžiams, bet ir pusryčiams ar po sočių pietų. 

Tikrai nėra daug pasaulio šalių, kur galėtumėte paragauti kruopščiai paruoštos elnienos. Tačiau Suomija – viena jų. Plonytės elnienos juostelės yra pagardinamos įvairiais prieskoniais bei iškepamos bei patiekiamos su bulvių koše ir bruknių uogiene ar džemu. 

Šiluma Suomija tikrai nelepina, tad nieko keista, kad sriubos čia ypač mėgstamos. Na, o vienas dažniausių pasirinkimų yra lašišos sriuba, kurią norit pagaminti prireiks dar ir bulvių, svogūnų, morkų, grietinėlės, krapų bei prieskonių. 

Cinamoninės bandelės šiandien yra labai populiarios ypač įvairiose pasaulio šalyse, o taip pat ir pas mus, tačiau tie, kurie nors kartą ragavo iškeptų būtent Suomijoje, drąsiai sako, kad tai buvo vienas tobuliausių skonių. 

Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kai įvairiais būdais apdorotos ir skirtingais priedais pagardintos dešrelės yra labai dažnas pasirinkimas pačiose įvairiausiose Europos šalyse. Taigi, Suomija – tikrai nėra jokia išimtis; čia taip pat labai populiarus šis patiekalas. Tiesa, dešrelės yra skrudinamos ant laužo, o kai pasisuka kalba apie tai, kuo jas pagardinti, suomiai elgiasi ypač minimalistiškai: teigia, kad viskas, ko reikia, tai – tik traški bandelė bei šaukštelis garstyčių. 

Taigi, visai nesvarbu, kiek laiko svečiuositės šioje šalyje – palikite jo bent truputį naujiems skonio atradimams – viešnagė įgis dar daugiau spalvų. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *