Skolos išieškojimas padės lengviau susigrąžinti skolą

Verslo naujienos

Turėti skolininką niekam nėra malonu. Deja, kartais tokių situacijų pasitaiko. Kaip ir žmonių, kurie vengia sumokėti skolą arba kitus įsipareigojimus. Dažniausiai su tokiu žmogumi sudėtinga susisiekti ir net susikalbėti, todėl tokiu atveju gali praversti skolos išieškojimas. Tai paslauga, kuri gali užtikrinti, kad skola bus atiduota ir greitai.

Ar tai legalu?

Tai yra vienas dažniausių klausimų, kuriuos kartais išgirsta skolų išieškotojai. Visuomenėje iki šiol vyrauja mitas, esą skolų išieškojimas vyksta naudojant fizinę jėgą prieš skolininkus ir juos gąsdinant. Tačiau tai tik filmų ar serialų sukurti mitai, o realybėje skolos išieškojimas vyksta visai kitaip.

Kas išieško skolą?

Skolos išieškojimą atlieka antstolis. Todėl galite būti ramūs, jog tai legali paslauga, kuri nėra draudžiama. Skolininkas perduodamas antstoliui, kuris turi daugiau teisinių galimybių skolą atgauti. Žinoma, pirmiausia, antstolis susisiekia su skolininku ir praneša, kad jo skolų administravimas perduotas antstoliui. Praktika rodo, jog labai dažnai pakanka šio pirminio žingsnio, kad skolininkas persigalvotų ir suskubtų grąžinti skolą.

Kokius veiksmus atlieka išieškotojai?

Tačiau jeigu skolininkas vis tiek piktybiškai vengia atsiskaityti, tuomet galimi ir kiti žingsniai. Pirmiausia, skolininkas informuojamamas, kad per tam tikrą laiką skolos negrąžinus, bus kreipiamasi į teismą. Dažniausiai žmonės nenori keliauti į teismus, nes tai gana ilgas procesas, o taip pat ir nepigus. Tokiu atveju dažnai tenka skolininkui padengti ne tik savo, bet ir kitos pusės bylinėjimosi išlaidas.

Jeigu yra visi skolos įrodymai ir jų pakanka, teismas pripažįsta, kad skolą reikia išieškoti. Tuomet antstolis gali atlikti tam tikrus veiksmus, tokius kaip skolininko turto ar sąskaitų areštas, skolos išieškojimas per darbdavį ir pan. Tai reiškia, kad skola galiausiai tikrai bus grąžinta.

Kodėl verta kreiptis į išieškotojus?

Didžiausias privalumas, kurį suteikia skolų išieškojimas yra Jūsų laiko taupymas. Jūs galite daugiau nebesijaudinti dėl skolos, Jums nebereikia daugiau ieškoti skolininko. Visą darbą už Jus padarys antstolis. Be to, labai dažnai pasitaiko, kad ši paslauga yra nebrangi. Arba apmokama tik tuo atveju, jeigu skola visgi bus Jums grąžinta. Apie tai su antstoliu verta susitarti iš anksto.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *