Kaip išsirinkti kokybišką čiužinį miegui?

Namai ir aplinka

Miegas, kiekvienam žmogui, yra labai svarbus. Nuo jo priklauso ne tik fizinė, bet ir emocinė, psichologinė mūsų savijauta, sveikata. Tinkamas, kokybiškas čiužinys garantuos puikią atramą kūnui, prisitaikys prie jo formų ir garantuos kokybišką poilsį bei miegą. Taigi, tinkamai pasirinktas čiužinys užkels kelią diskomfortui, skausmams ir garantuos, kad kas rytą atsikėlę jausitės pailsėję. Ir nors gali atrodyti, kad naujo čiužinio paieškos ir įsigijimas neprilygs džiaugsmui, kurį patiriame nusipirkdami naują automobilį ar telefoną, tiesa yra ta, kad čiužinio suteikiama nauda gali šimtus kartų pranokti visus mūsų lūkesčius. Juk gerai išsimiegoję ir pailsėję visada jausimės laimingi ir galėsime puikuotis gera nuotaika! Tačiau, pravartu paminėti, kad tinkamą čiužinį pasirinkti nebus taip lengva, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Šiame straipsnyje rasite kelis naudingus patarimus, kurie padės išsirinkti tinkamą, kokybišką čiužinį miegui.

Tipas

Visų pirma, norint išsirinkti tinkamą ir kokybišką čiužinį, labai svarbu daug dėmesio skirti tinkamo čiužinio tipo pasirinkimui. Čiužiniai gali būti skirtingų tipų, kurių kiekvienas pasižymi skirtingomis ypatybėmis, pliusais ir minusais. Pirmasis tipas – spyruokliniai čiužiniai. Spyruokliniai čiužiniai yra vienas iš seniausių čiužinių tipų, gaminamas jau daugelį metų. Tokie čiužiniai yra gana nebrangūs, o gulinti ar vartantis ant jų – jaučiamas spyruokliavimas. Kuo daugiau spyruoklių turi čiužinys, tuo patogesniu jis yra laikomas. Tiesa, pradžioje spyruoklinis čiužinys gali būti tikrai patogus, tačiau, ilgainiui, dėl dėvėjimosi, jo spyruoklės ims girgždėti, praras savo elastingumą. Tokiu atveju, pats čiužinys gali tapti nepatogus. Naudinga paminėti, kad šio tipo čiužiniuose gali būti naudojamos skirtingų tipų spyruoklės: susuktos, S formos ar net primenančios smėlio laikrodį. Tiesa, čiužinio patogumui daug įtakos turi ir spyruoklių storis – plonos bus itin minkštos, tačiau, greičiau susidėvės. Tuo tarpu, storesnės – patvaresnės, tačiau, čiužinys bus kietesnis. Poroloniniai čiužiniai – dar vienas čiužinių tipas. Tai modernūs čiužiniai, kurie, dažniausiai, yra gaminami iš viskoelastinio porolono, kuris puikiai prisitaiko prie kūno ir kūno formų. Tai reiškia, kad atsigulus ant šio čiužinio, jausitės patogiai, čiužinys sugers jūsų kūno svorį ir pašalins įtampą iš kūno dalių, raumenų. Tačiau, tokie čiužiniai nėra labai kvėpuojantys, pasižymi prasta ventiliacija. Taip pat, šio tipo čiužiniai pasižymi hipoalerginėmis savybėmis, tad, puikiai tiks alergiškiems žmonėms. Čiužiniai gali būti lateksiniai – užpildyti lateksu, kuris gali būti natūralus arba sintetinis. Toks čiužinys puikiai ventiliuojasi ir kvėpuoja. Lateksiniai čiužiniai laikomi itin patvariais ir ilgaamžiais, tačiau, yra gana sunkūs bei netinka žmonėms, turintiems alergiją lateksui. Hibridiniai čiužiniai – subalansuotam miegui. Šie čiužiniai susideda iš porolono, latekso ir net spyruoklių. Tokie čiužiniai suteikia komfortą ir puikią atramą kūnui, prisitaiko prie kūno formų.

Čiužinio kietumas

Nuo čiužinio kietumo priklauso ir tai, kaip patogu bus miegoti. Tiesa, kietumo pasirinkimas visiškai priklauso nuo to, kokioje pozoje dažniausiai miegate, jūsų ūgio bei svorio. Minkšti čiužiniai idealiai tinka tiems, kurie miegodami keičia miegojimo pozas arba miega ant šono, kadangi, jie puikiai prisitaiko prie kūno formų, pašalina įtampą nuo stuburo. Vidutinio minkštumo čiužiniai tiems, kurie neturi pastovios miegojimo pozos, jie puikiai prisitaiko prie kūno formų ir suteikia didesnę atramą kūnui. Vidutiniškai kieti – tiems, kurie miega ant nugaros. Toks čiužinys suteikia papildomą atramą nugaros apačiai. Galiausiai, kieti čiužiniai. Jie tinkamiausi tiems, kurie miega ant pilvo, turi didesnį svorį ir susiduria su nugaros skausmais. Tokio tipo čiužinys padeda išlaikyti stabilią gulėjimo poziciją, neleidžia kūnui susmegti į čiužinį.

Dydis

Rinkdamiesi naują čiužinį, nepamirškite pasirinkti ir tinkamo jo dydžio. Dydis turėtų būti pasirenkamas pagal jūsų turimos lovos dydį. Jei ji viengulė – viengulis, jei dvigulė – dvigulis. Jei čiužinį keičiate nauju, būtinai išsimatuokite senąjį ir naują rinkitės tiksliai pagal turimus išmatavimus. Nepamirškite atkreipti dėmesio ir čiužinio aukštį. Čiužinio aukštis priklauso ir nuo lovos ir nuo miegančiųjų svorio. Ko sunkesnis žmogus, tuo storesne čiužinio reikia. Taip pat, naudinga paminėti, kad aukštesnis čiužinys yra linkęs lengviau deformuotis, nepasižymi tokiu ilgaamžiškumu.

Kokybiški, patogūs ir saldų bei gerą miegą garantuojantys čiužiniai – tik varle.lt. Internetinėje parduotuvėje rasite platų ir įvairių jų pasirinkimą bei pačias draugiškiausias kainas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *