Patikėkite savo šypseną profesionaliems odontologams

PaslaugosSveikata ir grožis

Sveika ir graži šypsena šiomis dienomis daugeliui žmonių tampa ne siekiamybė, o būtinybė. Tam pasiekti, deja, vien kasdieninės dantų priežiūros nepakanka.  Bent kartą per pusę metų dera apsilankyti pas odontologus, kurie atliktų burnos higieną ir sutvarkytų pradėjusius gesti dantis.  Profesionalūs https://vingioklinika.lt/ dantų meistrai teigia, jog investavę į profilaktinę dantų priežiūrą, ateityje galite išvengti didelių išlaidų ir fizinio bei moralinio diskomforto. Visgi, dažnai nutinka taip, jog mūsų dantims prireikia rimtos pagalbos, net ir kruopščiai juos prižiūrint. Šiek tiek plačiau apie pačias populiariausias odontologų teikiamas paslaugas.

Kuo estetinis plombavimas skiriasi nuo paprasto plombavimo?

Paprasto plombavimo metu naudojamos plombos iš tikrųjų nėra prastesnės kokybės nei estetinio plombavimo procedūroje. Tiesiog jų kitokia adaptavimosi prie danties eiga ir poliravimo savybės yra šiek tiek kitokios. Vadinasi, jeigu, taisydami dantis, odontologai daugiau orientuojasi į sveikatos problemas, tai estetinio plombavimo metu itin daug dėmesio skiriama estetinei paciento šypsenos pusei.

Vis dėlto, teigti, jog estetinis plombavimas atliekamas tik išskirtinai dėl gražios šypsenos, taip pat būtų neteisinga. Reikia žinoti, jog nesveiki dantys ne tik nepuošia šypsenos, bet ir stipriai pablogina kramtymo funkciją. Toliau seka virškinimo problemos. Vadinasi vieni negalavimai neišvengiamai sukels kitas ligas. Paminėsime dažniausiai pasitaikančias situacijas, kuomet prireikia estetinio plombavimo:

  • Kai reikia pakeisti pasenusias ir jau pakeitusias spalvą plombas;
  • Kai dėl minėtų senų plombų ima kraujuoti dantenos;
  • Kai reikia atkurti ėduonies pažeistus dantų audinius;
  • Nuskilusių ir nutrupėjusių dantų restauravimo atveju;
  • Kai norima pakeisti danties spalvą. Ši procedūra pasitelkiama tuomet, kai nepadeda dantų balinimas;
  • Kai reikia ištiesinti kreivus dantis arba tvarkyti tarpus tarp jų;
  • Norint pašalinti pigmentines dantų dėmes.

Dantų implantai – šiandienos aktualija

Kita šiandien itin populiari odontologų paslauga – dantų implantai. Teigiama, jog dantų implantai – patikimiausias ir šiomis dienomis efektyviausias dantų atstatymo būdas. Pateigsime keletą odontologų pateiktų priežasčių, kodėl verta pasirinkti implantavimą:

  • Estetinė išvaizda tikrai nėra pats svarbiausias kriterijus. Svarbiausia tai, jog sugrąžinama normali kramtymo funkcija. Tai daro  įtaką bendrai viso organizmo savijautai, nes tik tinkamai sukramtytas maistas leis užtikrinti sveiką virškinimo trakto darbo procesą.
  • Naudodami   implantus, odontologai  nešlifuos gretimų dantų, kurie dažnai būna sveiki.
  • Panaudojus  implantus, pacientui išsaugomas kaulinis audinys. Jame yra įsitvirtinę dantys.  Implantai puikiai atkuria danties šaknį, todėl kaulinis audinys nenyksta. Tokiu būdu išvengsite veido formos kitimo ir žandikaulių lūžių ar deformavimosi. Implantai –  bene vienintelis būdas ateityje išvengti protezų.
  • Jeigu tinkamai ir kruopščiai prižiūrėsite implantus, jie tarnaus daugiau nei 30 metų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *