Kaip pasirinkti vaikų darželį?

Paslaugos

Galima drąsiai teigti, kad darželis – pirma darbo vieta kiekvieno žmogaus gyvenime. Tai pirmas mažo žmogučio susidūrimas su išoriniu pasauliu, pirmieji pasiekimai bei nusivylimai ir, galų gale, pats svarbiausias tramplinas į suaugusiųjų gyvenimą. Kaip sakoma, gera pradžia – pusė darbo. Todėl į darželio pasirinkimą žiūrėkime itin atsakingai. Džiugu, jog darželis Kaune yra be galo populiari paieška. Tai rodo jaunų tėvų sąmoningumą ir atsakingumą. Tad į ką reiktų atkreipti dėmesį renkantis darželį?

Dauguma tėvų atkreipia dėmesį į darželius, kurie yra arčiau jų namų arba darbo vietos. Be abejo, tai labai patogu. Tačiau vis tiek nevenkite aplankyti ir tolėliau įsikūrusių darželių. Galbūt juose rasti privalumai nurungs patogaus susisiekimo galimybę? Tad į ką pirmiausia reiktų atkreipti dėmesį?

Pasidomėkite, kokia veikla užsiims jūsų vaikas. Gimtoji kalba, matematika, užsienio kalba – savaime suprantama. Tačiau to nepakanka. Dailė, muzika, teatras, įvairūs darbeliai – ta veikla, kuri leis atrasti jūsų vaiko talentus ir pomėgius. Štai ties tuo labai svarbu atsakyti sau į klausimą – rinksiuosi valstybinį ar privatų darželį? Privatus darželis turi vieną didelį privalumą – jame paprastai formuojamos nedidelės vaikų grupės. Tokioje grupėje mažyliui labai lengva atskleisti savo polinkius ir galimybes. Tokio tipo darželiuose skatinamas jaunųjų atžalų kūrybiškumas, jie mokomi dainuoti, šokti, piešti ir vaidinti. Tokia ugdymo įstaiga gali tikti vaikams, jau nuo mažų dienų mylintiems muziką, norintiems lankyti teatrą, dievinantiems tapyti.

Apsilankykite darželyje dar apsispręsdami pasirinkti jį ar ne. Atkreipkite dėmesį, kaip su jumis bendrauja auklėtojos ir kokių jų santykiai su vaikais. Jeigu gausite visus atsakymus, o vaikai į auklėtoją žiūrės drąsiai, bet pagarbiai, tuomet tikriausiai susidūrėte su išties kvalifikuota komanda. Juk ne be reikalo sakoma, kad pirmas įspūdis dažniausiai būna teisingas.

Pasidomėkite ir kasdienine darželio rutina. Atėjęs į darželį, jūsų mažasis pajus, kad jo gyvenimas keičiasi iš pagrindų. O rutina sukuria pastovumo jausmą. Pažįstama aplinka laikui bėgant vaikui tampa vis labiau guodžianti. Tad protingai sudėliota dienotvarkė vaidina tikrai labai svarbų vaidmenį.

Galiausiai – mažylio laisvalaikis. Džiugu, jeigu darželyje vaikai turi galimybę daug laiko praleisti lauke. Erdvus kiemas tolėliau nuo pagrindinių gatvių – garantas, jog vaikai turės galimybę šėlioti kieme ir grūdintis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *