Dovanų idėjos Kalėdoms: valgoma dovanėle galima perteikti visą meilę

Namai ir aplinkaPrekyba

Valgomos Kalėdinės dovanos yra vienos geriausių gauti per didžiąsias žiemos šventes. Netgi nesvarbu ar pirktos parduotuvėje, ar surinktas skanėstų rinkinukas savomis rankomis, ar net pagaminta namuose. Svarbiausia, jog būtų skanu, neįprasta ir dovanojama su meile.

Pirmiausia, renkantis valgomų dovanų idėjas, reikia atsižvelgti į keletą dalykų:

  • Jei nežinote ką rinktis, visada geras pasirinkimas džiovinti vaisiai ir riešutai, kurių galiojimo laikas yra ilgesnis. Žiemos švenčių metu maisto paprastai būna apstu, nes žmonės dalyvauja vakarėliuose ir šventinėse vakarienėse. Ilgesnio galiojimo valgomos dovanų idėjos suteikia gavėjams galimybę suvartoti dovaną vėliau, kai visi švenčių stalo likučiai dings iš šaldytuvo.
  • Išrinkite pikantiško skonio valgomas dovanas. Šventiniu laikotarpiu saldžių skanėstų gausu, todėl rinkitės ką nors pikantiško, sūraus ar rūgštaus, kad kompensuotumėte įprastą saldumą.
  • Įtraukite receptą. Jei gaminate kažką namuose, kartu su dovana padarykite nedidelę receptų kortelę, kad gavėjai vėl galėtų pasigaminti tokių pat skanių patiekalų.
  • Atsakingai rinkitės maisto laikymo indus, jei dovanosite su jais. Atsisakykite plastiko, dovanoms rekomenduojama rinktis stiklinius indus arba nerūdijančio plieno indus.

O dabar traukiame link pačių dovanų idėjų.

Dovanos Kalėdoms. Skanios idėjos

Jei apsisprendėte dovanoti valgomas dovanas, štai keletas visais gyvenimo atvejais tinkančių idėjų.

Naminė granola arba granolos batonėlis

Naminė granola yra vienas lengviausiai pagaminamų dalykų pasaulyje. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai sumaišyti avižas, riešutus, sėklas, kokosų aliejų ir klevų sirupą arba medų ir kepti iki auksinės spalvos. Kai iškeps, galite įmaišyti džiovintų vaisių, kokoso riešutų arba šokolado.

Didelis šios dovanos Kalėdoms privalumas yra tai, kad galite kepti granolą didelėmis partijomis ir padalyti į kelias dovanas. Efektyvumas!

Paskaninti arba skrudinti riešutai ir sėklos

Prieskoniais pagardinti riešutai ir sėklos yra elegantiška dovana, be to, juose gausu maistingų riebalų, baltymų ir skaidulų, palaikančių mūsų virškinamąjį traktą. Šią valgomos dovanos idėją galima pritaikyti pagal gavėjo skonį ir pageidavimus, riešutus ir sėklas galite pagardinti, kad jie būtų saldūs ar pikantiški. Kai kurie iš mėgstamiausių prieskonių derinių:

  • Kario milteliai ir klevų sirupas,
  • Jūros druska, bazilikas, raudonėlis ir čiobreliai,
  • Ciberžolė, kokosų aliejus ir medus,
  • Kajeno pipirai ir cinamonas,
  • Kakava ir cinamonas,      
  • Rūkyta paprika ir jūros druska.

Tačiau realiai galite naudoti bet kokį žolelių ir prieskonių derinį, kad gautumėte nuostabią ir unikalią užkandžių dovaną.

Valgomos puokštės         

Dar nenuvalkiota ir iš ties praktiška bei nenuobodi Kalėdinė dovana yra valgomos puokštės. Tai į gėlių puokštės formą surinkti skanėstai, kurie pradžiugina net išrankiausius. Valgomos puokštės gali būti saldžios su šokoladu, sausainiais, vafliais ar zefyrais. Tačiau gali būti ir sūri, su vytinta mėsa, krekeriais, čipsais ir panašiais užkandžiai. Gali būti iš vaisių, daržovių ir net jūros gėrybių.

Valgomos puokštės paprastai tampa šventinio stalo puošmena ir centriniu tašku, tad jūsų dovana mėgausis ir grožėsis visi.

Mišiniai kepiniams

Susluoksniuokite kepinių ingredientus į stiklinį indą – toks indas atrodo neįtikėtinai gražiai ir suteikia jūsų  artimiesiems galimybę patiems pasigaminti skanėstų nenaudojant apdorotų kepimo mišinių ar šaldytos sausainių tešlos. Yra tiek daug variantų, kuriuos galite pasirinkti, o šią valgomos dovanos idėją taip pat tinka gaminti didelėmis partijomis.

Jei nenorite dovanoti saldžios dovanos, galite gaminti sriubos mišinius stiklainyje! Į stiklainį įpilkite įvairių pupelių, grūdų ir džiovintų žolelių ir jūsų valgoma dovana bus paruošta.

Svarbiausia – fantazija, pateikimas ir gera nuotaika. Tuomet visos Kalėdinės dovanos gausis nuostabios!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *