Pasibaigė pirmasis paskolų teikimo etapas: verslui išskolinta 17,4 mln. litų

Verslo naujienos

Jau galima skaičiuoti priemonės „Mažų kreditų teikimas – 1 etapas“ pirmuosius sėkmingus rezultatus – smulkiajam ir vidutiniam verslui (toliau – SVV) patvirtinta paskolų už 20,4 mln. Lt, iš jų sudaryta sutarčių už 17,4 mln. Lt.

„Galime pasidžiaugti sėkmingu pirmuoju mažųjų paskolų teikimo etapu. Nors SVV iš nacionalinio biudžeto paskoloms buvo skirta ir nelabai didelė lėšų suma, bet būtent mažų kreditų teikimo I etapas atvėrė vartus į skolinimosi rinką kitoms Ekonomikos skatinimo plane numatytoms priemonėms. Taigi smulkiojo ir vidutinio verslo gaivinimas įgauna vis didesnį pagreitį“, – sako ūkio ministras Dainius Kreivys.

1-ajame etape mažus kreditus teikia AB Šiaulių, AB Ūkio ir UAB Medicinos bankai. Šiaulių bankas išskolino 8,7 mln. Lt, iš viso bankui mažiems kreditams teikti 1 etapui skirta 7 mln. Lt, Ūkio bankas – 6,09 mln. Lt (iš viso 1 etapui skirta 8 mln. Lt) ir Medicinos bankas – 2,7 mln. Lt (iš viso skirta 1,69 mln. Lt). Prie šios priemonės bankai turėjo pridėti ir savo lėšų: Šiaulių bankas – 20 proc., Ūkio bankas – 25 proc. ir Medicinos – 16 proc. Kartu su Ūkio ministerijos skirta lėšų suma ir bankų prisidėta finansavimo dalimi verslui iš šios priemonės skirta 20,4 mln. Lt. Maksimali palūkanų norma įmonėms siekė 8,6 proc.

Daugiausia mažais I etapo mažais kreditais pasinaudojo Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Alytaus ir Panevėžio apskričių verslininkai. Dažniausiai buvo skolinamasi apdirbamosios pramonės, mažmeninės prekybos, mėsos ir paukštienos produktų gamybos ir įvairiai aptarnavimo veiklai pradėti ar plėsti.

Mažų kreditų gavėjai – labai mažos, mažos ir vidutinės įmonės, registruotos ir pagrindinę veiklą vykdančios Lietuvoje. Vienam paskolos gavėjui gali būti suteiktas ne daugiau kaip vienas mažas kreditas, kurio maksimalus dydis – 175 tūkst. Lt.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *