bobe.me – naujas muzikos portalas

Internetiniai projektaiIT naujienos

2012 metų, spalio pradžioje, veiklą pradėjo Baltijos šalių muzikos populiarinimui skirta svetainė www.bobe.me. Naujoji platforma skirta iki šiol bendroje Baltijos šalių rinkoje nevykdytoms veikloms: skatins Baltijos šalių muzikos įrašų įtraukimą į iTunes, Amazon.com ir kt., svetainė taip pat veiks kaip bendros reklamos galimybė Baltijos rinkoje dirbančioms kompanijoms, be to, tarnaus kaip Baltijos regiono muzikos ir pramoginių renginių kalendorius. Svetainė buvo kuriama bendradarbiaujant su viena pasaulyje pirmaujančių skaitmeninio platinimo ir turinio valdymo bendrovių „The Source“ (centrinė būstinė – Nyderlanduose).

„Baltijos klasikinės muzikos atlikėjų ir kelių estų populiariosios muzikos atlikėjų laimėjimai pasaulyje rodo, kad šių šalių muzikantai gali konkuruoti pasaulinės muzikos erdvėje, tačiau sėkmingai šios rinkos plėtrai vis dar reikalinga agresyvi rinkodara ir prieinamumas. Sukūrus naują platformą, ją bus galima naudoti ir Baltijos šalyse,“ – pasakoja bobe.me direktorė Dace Ozola. „Šiuo metu muzikos pramonės žvilgsnis yra nukreiptas į Šiaurės šalis, todėl būtent dabar Baltijos šalys turi progą tapti ateities žvaigžde. Viskas, ką reikia padaryti – būti pirmiems už starto linijos.“

Nyderlandų kompanijos „The Source“ partneris – neseniai įkurta bendrovė SIA „Best of Baltic Entertainment“, kurios kūrybinį branduolį sudaro Latvijos pramogų ir muzikos pramonės profesionalai, turintys daugiau kaip 12 metų patirtį Baltijos šalių pramogų rinkoje. Regimoji šios įmonės pusė yra interneto portalas www.bobe.me (anglų, latvių, lietuvių, estų ir rusų kalbomis), veikiantis kaip pramoginių renginių Baltijos šalyse kalendorius ir pristatantis vietinių menininkų talentus. Portale bus talpinama bendra informacija apie Baltijos šalių menininkus, artimiausius jų koncertus, galimybes įsigyti bilietus, klausytis dainų ir žiūrėti video medžiagą. Be to, portalas teiks informaciją apie užsienio atlikėjų koncertus Latvijoje, Lietuvoje bei Estijoje.

Nematoma SIA „Best of Baltic Entertainment“ pusė – Baltijos šalių menininkų populiarinimas tarptautinėje rinkoje, tai užtikrina bendradarbiavimo partneris iš Nyderlandų. „Muzikantams patekti į www.bobe.me akiratį papildomų išlaidų nereikės, tačiau teks prisidėti prie informacijos mainų atnaujinant portalo turinį. Pagrindinis mūsų tikslas – skatinti betarpišką ryšį tarp menininkų ir jų talento gerbėjų viešojoje erdvėje“, – sako portalo atstovė Dace Ozola.

Apie portalą

Naujo portalo misija – tapti rimta kultūros ir muzikos verslo varomąja jėga Baltijos šalyse. Svetainei strategiškai svarbus bendradarbiavimas su menininkais ir jų atstovais, be to, Latvijos, Lietuvos, Estijos kultūros ir turizmo organizacijomis. Lygiagrečiai „Best of Baltic Entertainment“ populiarins Baltijos rinką pasaulio muzikos pramonės ir viešojoje erdvėje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *