3 esminiai SEO patarimai ir taisyklės drabužių e-parduotuvei

IT naujienos

Šiuo metu ypač populiarėja mados industrijos parduotuvių persikėlimas iš prekybos centrų į internetą. Tiesa, daugelis garsių ir plačiai auditorijai žinomų prekės ženklų, jau turėjusių parduotuves, jas dažniausiai ir pasilieka. Persikėlimo į „online“ erdvę atveju jiems nekyla problemų dėl reklamos. Tačiau ką daryti niekam nežinomai, neseniai atsiradusiai ir kokteilines sukneles parduodančiai įmonei? Pirmasis ir kone privalomas žingsnis yra SEO.

Su šia – nežinomumo problema susiduria visos naujai atsidariusios elektroninės parduotuvės. Vienas iš pagrindinių būdų siekiant pritraukti klientus – tapti matomu paieškos sistemose. Norint surasti prekę vartotojai paieškos sistemos laukelyje veda atitinkamas frazes ir jei Jūsų svetainė pateks į pirmąjį trejetuką, greičiausiai Jums pirkėjas patikės savo pinigus. Taigi jei pardavinėjate sukneles, marškinius, batus  ar pirštines, patekti į pirmąjį puslapį Jums reikia taip pat kaip žmogui oro. Mados bei drabužių industrija yra viena konkurencingiausių ir daugiausiai pelno generuojančių pramonės šakų. Tai vienas iš tų verslų, kurio visada reikės ir svarbiausia – visiems. Deja, štai šiame sakinyje ir slypi „kabliukas“.

service-page-seo

© jocoxdesign

1-oji taisyklė: suraskite savo nišą, nesistenkite aprėpti tiek, kiek vėliau negalėsite suvaldyti. Nuo to SEO kaštai bus mažesni, o rezultatą pasieksite greičiau.

Prieš įsteigiant ir sukuriant internetinę parduotuvę gerai apgalvokite, į kokią mados industrijos nišą ir jos klientus Jūs ruošiatės orientuotis. Net ir tuo atveju jei Jūsų biudžetas milijoninis, siekis aprėpti kaip tik įmanoma didesnę auditoriją, pasiūlant galybę prekių gali pasibaigti fiasko. Nauju Amazon per naktį netampama, o apie milijoninius ar šimtatūkstantinius biudžetus ko gero 99% start-up‘erių gali tik pasvajoti. Kodėl apie tai kalbu? Todėl, kad reklamai ir populiarinimui turėsite gerokai patuštinti kišenes. Kuo daugiau turinio ir prekių: suknelių, sportinės aprangos, kostiumų ir pan. svetainėje, tuo daugiau raktažodžių Jums teks optimizuoti atliekant SEO. Didesnis kiekis raktinių žodžių lygus ilgesniam darbo atlikimo laikui ir žinoma išaugusiai SEO kainai.
SEO patarimas: jei raktažodžio galūnėje pakeisite nors vieną raidę, tai bus naujas raktažodis. Todėl galite įsivaizduoti, jog Jūsų puslapis pagal „kokteilines sukneles“ ir pagal „kokteilinė suknelė“ bus reitinguojamas skirtingai.

2-oji taisyklė: rinkitės SEO įmones pirmiausiai atsižvelgdami į paslaugų kokybę . Optimaliausią kainą nustatykite gavę komercinius pasiūlymus iš kelių patikimų SEO kompanijų.

Taigi, nusprendėte atlikti SEO. Kokią kompaniją pasirinkti, siekiant Jūsų turima suknelių parduotuvę kilstelėti Google kuo aukščiau? Pirmiausia siekite kokybės. Nekreipkite dėmesio į indų „kompanijas“, darbus atliksiančias už kelis šimtus dolerių. Visų pirma jos nemoka lietuviškai ir tekstus ko gero rašytų naudodami Google translate. Pasidomėkite kas atliko SEO optimizaciją kitoms lyderiaujančioms e-parduotuvėms, prekiaujančioms skirtingais produktais nei Jūsų svetainė. Kreipkite dėmesį į svetaines esančias TOP 3. Galiausiai tiesiog susigooglinkinte SEO kompanijas ir peržvelkite, kokius rezultatus yra pasiekusios. Kreipkis į kelias įmones tam, kad galėtumėte palyginti kainas. Pastarosios itin skiriasi.

SEO patarimas:
patikima įmonė, jau optimizavimusi svetainę pagal tą patį raktažodį, koks yra reikalingas ir Jums, dažniausiai nesuteiks Jums šios paslaugos. Nepatikima, siekdama bet kokiomis priemonėmis sudaryti sutartį, gali pasiūlyti neoptimaliausių raktažodžių rinkinį. Patikima įmonė nenorės pakenkti buvusiems klientams ir greičiausiai atsisakys atlikti darbus.

3-oji taisyklė: „content is the king“. Tai prioritetas numeris vienas atliekant SEO, todėl samdykite puikų SEO rašytoją.

Atliekant SEO mados industrijos internetinei parduotuvei, Jūs, tačiau labiausiai tikėtina, jog įmonė, kurią pasamdysite, susidurs su galybe turinio. Tiek vidiniam, tiek išoriniam SEO atlikti yra reikalingas naujų tekstų sukūrimas, esamų redagavimas bei straipsnių rašymas. Atliekant SEO suknelių parduotuvei, SEO specialistas susidurs su galbūt jam nauja verslo kryptimi. Profesionaliems SEO rašytojams, tai neturi sukelti jokių kliūčių. Nepriklausomai nuo temos bei optimizuojamos svetainės, tekstai privalo būti sklandūs, dominantys skaitytoją, nenukopijuoti, bet originalūs. Nereikia net minėti teksto sandaros, struktūros ar gramatinių klaidų. Prieš samdydami kompaniją drabužių ar suknelių internetinei parduotuvei optimizuoti, paprašykite įmonės Jums pateikti svetainių, kurioms SEO jau buvo atliktas, sąrašą bei straipsnių pavyzdžių.

SEO patarimas: jei ketinate prie mados svetainės rašyti ir blog‘ą, patarčiau blogo rašymui samdytis ne SEO kompaniją, tačiau madą išmanančią ir puikiai rašančią personą. Patartina – jau turinčią savo asmeninį blog‘ą. Blog‘o kūrimas yra kur kas kruopštumo bei natūralumo reikalaujantis procesas, o blog‘o įrašai žmogui malonesni skaityti nei dirbtinai sukurti SEO straipsniai. Be to samdyti blog‘erį bus kur kas pigiau.

Parengė: ImperHub

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *