Kodėl modeliai į pensiją išeina 30-ties?

IT naujienos

modeliaiModeliai – žėrintys podiumai, garsiausių dizainerių drabužiai ir aksesuarai, dėmesys, pasaulinė šlovė ir dideli pinigai. Taip daugelis jaunų merginų įsivaizduoja modelio darbą, tačiau tai, ką matome ant žurnalų viršelių ir per televizorių yra tik paradinė mados industrijos pusė. Anot Lietuvos Supermodel modelių agentūros, būti sėkmingu modeliu nepakanka tik dailaus veidelio ir idealių kūno matmenų, tai sunkus ir atsakingas darbas bei nuolatinė konkurencija.

Mados virtuvėje nuolatos verda kova už vietą „po saule“, o neturint gero gido modelio karjera gali baigtis net neprasidėjus. Kita vertus, įspūdinga modelio karjera taip pat netrunka amžinai, ant rankų pirštų galima suskaičiuoti kiek šiandien rinkoje yra sėkmingų modelių peržengusių 30-tuosius gyvenimo metus.

Modelio darbas nėra „rožėmis klotas“

Mūsų visuomenėje vis dar pasigirsta nuomonė, kad modelis tai ne darbas, tai labiau malonumas, kai staipaisi prieš fotoobjektyvą ir už tai dar gauni pinigus. Gal dėl to jaunos merginos ne visada racionaliai įvertina modelio karjerą. Tai nėra lengvi pinigai, kuriuos moka už tai, kad ji yra graži. Supermodels agentūra teigia, kad būtina laužyti nusistovėjus stereotipus, jog modelis kvailas, tuščias ir serga žvaigždžių liga, todėl skatina savo ugdytines siekti ir išsilavinimo. Vis dėlto modelio kaip ir balerinų karjera yra pakankamai trumpa, o ateityje duoną iš kažko juk reikės valgyti. Be to, būtina suprasti, kad modelis tai ne tik patraukli išvaizda ir gera eisena, tai kur kas daugiau – sugebėjimas bendrauti su įvairiausiais žmonėmis – dizaineriais, meniškais, kartais įnoringais fotografais, žurnalistais ir pan. Tai domėjimasis ir išmanymas mados industrijos, galų gale modelis turi būti punktualus, mokėti pateikti save ir spinduliuoti tam tikra charizma iš vidaus, kitaip jokia kompanija nenorės jo samdyti.

Be to, modelio darbas tai nuolatinės kelionės, vienas savaitgalis Milane, kitas Niujorke. Aišku, smagu, kai gali keliauti ir pamatyti nuostabiausius pasaulio miestus, tačiau nuolatinis gyvenimas „ant lagaminų“ ir besikeičiantys viešbučių kambariai slegia ne vieną modelį, o ką jau kalbėti apie namų, šeimos bei draugų ilgesį. Todėl toli gražu ne kiekviena mergina gali būti modeliu.

Trumpa karjera – šalutinis modelio darbo poveikis

Jei mergina mokytoja gali dirbti iki gilios senatvės, tai modelio karjera ji galės džiaugtis plius minus iki trisdešimties. Kodėl taip trumpai? Mados industrija negailestinga, ji nuolatos ieško naujų, netradicinių veidų, kurie įpūstų naujo gaivaus vėjelio, o senuosius, ilgą laiką modos pasaulyje šmėžavusius veidus, paprasčiausiai pamiršta. O ką jau kalbėti apie nuolatos besikeičiantį dizainerių grožio suvokimą: vakar – lieknos, šiandien – moteriškų formų, o rytoj… O rytoj net ir pats ponas Dievas nežino.

Be to, modelis tai ne deivė, kuri būtų nepavaldi laikui. Modelis ar ne modelis, bet kuri moteris nenori pripažinti, kad ima senti, atsiranda pirmosios nežymios raukšlelės, keičiasi kūnas, todėl visos išgalėmis stengiasi nutolinti šį biologinį procesą. Taigi, daugelis modelių pasitraukia iš mados pasaulio kai pradeda mažėti užsakymų, juk geriau išeiti kaip karalienei, užuot laukus, kol būsi išmesta.

Kita vertus, jau buvo aptarta, kad modelio karjera sunki ir varginanti, ne visada ir ne visoms pavyksta suderinti savo darbą su asmeniniu gyvenimu, todėl stuktelėjus trisdešimt norisi sukurti šeimą ir skirti daugiau laiko sau.

Taigi, modeliais norinčių merginų išties daug, tačiau galinčių būti supermodeliais vienetai, o norint pasiekti karjeros aukštumas reikia ne tik daug dirbti, sugebėti derinti karjerą su mokslais, asmeniniu gyvenimu, bet ir susitaikyti, kad tai nėra ilgaamžis darbas. Kita vertus, svajonės tam ir skirtos, kad jas įgyvendintum.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *