Kaip tinkamai suformuluoti skelbimą?

IT naujienos

SkelbimaiDar pakankamai nesenai žmonės kruopščiai skaitydavo „skelbiu“, „skelbimai“, ar dar kitaip pavadintus skyrelius. 
Skelbimai – tai išties puiki galimybė parduoti vienokį ar kitokį turimą daiktą neįdedant daug laiko bei pastangų, kas yra išties naudinga. Vis daugiau žmonių šiomis dienomis naudojasi skelbimais siekdami tiek parduoti, tiek nusipirkti daiktus, kas puikiai atspindi skelbimų svarbą šiomis dienomis. Šiandienos mūsų tema bus susijusi būtent su skelbimais. Šiandienos tema – kaip tinkamai suformuluoti skelbimą?

Kai kurie žmonės skelbimus pradeda rašydami „skelbiu, jog …“, ar „skelbiu, kad …“. Nors tai pasitaiko pakankamai retai, tačiau prisiminti, jog taip daryti nereikia, yra išties svarbu, nes kuriant skelbimą, šios frazės yra paprasčiausiai bereikšmės, kas gali atbaidyti potencialius jūsų klientus nuo jūsų parduodam daikto pirkimo. Taip pat, verta paminėti ir tai, jog rašant skelbimus labai svarbu konkretumas. Dauguma žmonių parašo praktiškai nieko nesakančią informaciją bei mano, jog detaliai viską papasakos tik klientui paskambinus/parašius. Tačiau tokiu atveju, jei potencialiam klientui nėra suteikiama pakankamai informacijos apie prekę, tikėtis klientų antplūdžio yra daugiau nei kvaila. Sudėjus šiuos abu dalykus gauname mišinį, kurį reikėtų pamiršti visam gyvenimui, kadangi tuščiažodžiavimui skelbimuose paprasčiausiai nėra vietos, todėl jei norite parduoti vienokį ar kitokį daiktą, viską dėstyti konkrečiai yra labai svarbu. Aprašykite parduodamą daiktą konkrečiai, įdėkite vienokių ar kitokių daikto nuotraukų – tai suteiks potencialiems klientams pakankamai informacijos bei suteiks jiems pasitikėjimo jumis. Būtent dėl to, galite tikėtis didesnio klientų antplūdžio nei įprastai, kas rašant skelbimus yra kertinis dalykas.

Apibendrinant, taip, tinkamai suformuluoti skelbimą tikrai nėra raketų mokslas bei tai gali padaryti praktiškai kiekvienas žmogus. Vis dėlto, jei kalbėsime ne apie bet kokį, o apie tinkamai atliktą skelbimo suformulavimą, tai padaryti galėtų tik mažuma, kas yra suprantama. Vis dėlto, žmonėms iki išmokimo skelbimus rašyti tinkamai trūksta tikrai nedaug – reikia tiesiog įsidėmėti, jog tuščiažodžiavimui skelbimuose vietos nėra, o konkretumas yra ypatingai svarbus, nes tik šių dalykų žinojimas bei pritaikymas rašant skelbimus gali padėti žymiai patogiau bei greičiau parduoti turimus daiktus. Taip pat, verta paminėti ir tai, jog rašant skelbimus dažnai naudojama gudrybė nurodyti galimybę žmonėms derėtis dėl kainos. Taip, tai dažniausiai privers jus prarasti keletą dešimčių litų, lyginant su ta pinigų suma, kuri galėjo būti gauta. Vis dėlto, galimybė derėtis suteikia žmonėms visai kitokį skelbimo įvaizdį, kas leis aukojant minimaliai pritraukti išties daugybę potencialių klientų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *