NetSkaita2 – pirmoji lietuviška apskaitos sistema

IT naujienosTechnologijosVerslo naujienos

netskaita2Informacinių technologijų sprendimus ir įrankius verslui kurianti įmonė UAB „Prototechnika“ pristato unikalų sprendimą apskaitos sistemų rinkoje – programą „NetSkaita2“. Ją naudojantys klientai duomenis pasiekia bei apdoroja ir internete (web‘inėje aplinkoje), ir darbalaukyje („Windows“ aplinkoje) prisijungdami terminaliniu ryšiu. Apskaitos kompanijos skaičiuoja, kad šis sprendimas jų darbo našumą didina 4-5 kartus.

„NetSkaita2“ yra prieš kelerius metus sukurtos sistemos „NetSkaita“ nauja versija. Programos pirmtakė veikė tik debesijoje. Tai patogu, nes klientams nereikėjo įrašyti programų, tačiau apskaitos kompanijoms trūko greičio. Naujosios versijos pranašumas – galimybė dirbti darbalaukio („Windows“) aplinkoje ir prie programos jungtis terminaliniu ryšiu, kurio greitaveika žymiai didesnė. „NetSkaita2“ papildyta ir kitomis funkcijomis, pavyzdžiui, verslo valdymo monitoriumi, kuris padeda tiksliai įvertinti ir klientams pagrįsti atliktų darbų kiekį.

Pasak „Prototechnikos“ direktoriaus Kęstučio Skukausko, vis daugiau apskaitos kompanijų pereina prie verslo modelio, kai klientai moka už įvestų operacijų skaičių: „Verslo valdymo monitoriaus funkcija užfiksuoja ir ataskaitoje parodo visus apskaitininko atliktus darbus – ir įvestas naujas operacijas, ir su pardavimu „sudengtas“ operacijas. Tai apskaitos kompanijoms leidžia matyti, kiek ir kokių operacijų suvedė pats klientas, o kiek apskaitos kompanija. Šis modulis, kaip ir daugelis kitų programos galimybių, yra unikalus. Į programą sudėjome visą kompetenciją ir patirtį – „NetSkaita2“ yra 10 metų kurtos programos „EuroSkaita“ tęsinys.

Atsiliepimas

Šią programą taip pat naudoja buhalterinės, finansinės ir valdymo apskaitos paslaugas teikianti UAB „Apskaitos ratas“. Bendrovės vyriausioji buhalterė Irina Išorienė atskleidžia, kad dirbdami „Windows“ aplinkoje darbuotojai sutaupo daug laiko, kurį gali skirti kitiems darbams: „Valdome daug duomenų, todėl mums svarbus jų apdorojimo greitis. Dirbdami su „NetSkaita2“ „Windows“ aplinkoje tuos pačius dokumentus suvedame 4-5 kartus greičiau, t. y., jei anksčiau sugaišdavome visą darbo dieną, dabar tas pačias užduotis atliekame per 1-2 valandas.“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *