Kodėl vartojimo paskola kartais geriau už subsidijas

Paslaugos

Nors įvairios paramos teikimo priemonės turėtų padėti žmonėms tam tikrose situacijose, kartais kur kas geriau yra tiesiog – paprasta vartojimo paskola ir tikslingas jos panaudojimas. Pavyzdžiui, vartojimo paskola internetu gali atstoti įvairių rūšių subsidijas. Vieni žmonės yra valstybinės ir privačios paramos šalininkai – kiti mieliau naudojasi įvairiais paramos būdais. Štai keletas situacijų, kuomet vartojimo kreditas yra galbūt geriau negu subsidijos.

Paramos jaunoms šeimoms ir būstui įsigyti problemos

Neseniai jauna šeima tapusi pora sako, kad nors valstybės pasiūlytas projektas dėl paramos jaunoms šeimoms ir turėtų padėti gyventi, tačiau jos sąlygos yra tokios sudėtingos, kad vartojimo paskola daugeliu atvejų atrodo tiesiog kur kas patraukliau. „Mes kaip jauna šeima, kuri bet kuriuo atveju planavome keltis į regioną gyventi, labai nudžiugome, kad kaip tik tuo metu atsirado dar ir tokių valstybinių priemonių. Tačiau netrukus pasigilinę supratome, kad nieko gero čia tame nėra. Skamba labiau kaip kažkieno noras sukelti tokį įspūdį, kad esą teikiama parama ir viskas labai gražu iš valstybės. Gal kažkas sau pliusus užsidės. Tarkime, mes norime statytis namą ant tėvų žemės, taigi, negalime gauti paramos, nes jau iškart įgyjame savo turtą patys – mums duoda žemę. Be to, suteikiama parama būtent sklypui įsigyti. Arba norime nusipirkti iš tetos apleistą namuką. Ir vėl prasideda – viena vertus, negalima, nes mus sieja giminystės ryšiai, tokiu atveju, neteikiama parama. Kitas dalykas, namas tikrai prastas, tačiau mano vyras statybininkas ir moka viską padaryti gerai. O bankas neduoda paskolos tokiems statiniams, nes jie dar ne iš karto tinkami gyventi. Taigi, čia prasideda labai daug problemų, ir dėl to yra tiesiog labai nesmagu. Kai supratome, kad mums netiks visai ta parama, tiesiog nutarėm ieškotis trumpalaikės paskolos, kurią galėtume sau pasiimti ir nesukti galvos, kaip čia kas toliau bus. Nei turime kam nors aiškintis, ką perkame, nei kaip tuos pinigus panaudosime. Paskola iki 10000 eurų regionuose gali tikrai ženkliai padėti norint įsigyti būstą, tai tikrai yra misija įmanoma. O dar vieni draugai negali tiesiog gauti paskolos, nors paramos jiems reikėtų. Mat abu dirba pagal patentus ir savarankiškai, o tokiems žmonėms nelabai paskola suteikiama. Taigi, prašom, štai jums ir paramos projektai“, – sako vyras.

 

Subsidijos darbo vietos sukūrimui problema

Kitas jaunuolis sako, kad savo svajonių verslą sukurti padėjo greito vartojimo kreditas. „Nors kaip tik Darbo birža vykdė programą, su kuria būtų galėję paremti mano verslą, aš tos subsidijos atsisakiau. Vartojamoji paskola mažiausios palūkanos man pasirodė daug geresnis variantas. Kodėl? Nes tiesiog taip geriau. Nes tiesiog jau geriau man teks mokėti vartojamosios paskolos palūkanos, negu drebėsiu, kad nuolat tikrins mano verslą, kad man reikia ieškoti, kaip tą ar aną padaryti, kad turėsiu ataskaitas teikti, įrodinėti, kad tikrai dirbu, bijoti, kad išėjus atostogų mane tikrins ir reikės staiga grįžti, ar kad galiausiai atims įrankius. Pasiskolinau, ir ramu“, – sako vyras.

 

Vartojimo paskolos išskirtinumas ir privalumai:

  • Niekas neteisia ir nevertina jūsų dėl paskolos ėmimo tikslų;
  • Neturite prieš nieką atsiskaityti, kur panaudojote pinigus;
  • Nereikia taikstytis su įstatymo spragomis;
  • Mokumo vertinimas apdraudžia nuo blogų pasekmių, nes skolinama tik tiek, kiek žmogus gali grąžinti;
  • Lankstesnė sistema.
  • Viskas vyksta daug greičiau.

One thought on “Kodėl vartojimo paskola kartais geriau už subsidijas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *