Ką reikia žinoti prieš vykstant į sanatoriją?

Sveikata ir grožis

sanatorija

Tikriausiai visi esame pagalvoję, kad puiku būtų pailsėti sanatorijoje, tačiau esame sudvejoję, nes vis iškyla įvairių klausimų – kokią sanatoriją pasirinkti, kokios procedūros yra pačios tinkamiausios konkrečiai man ir panašiai. Tad šiame straipsnyje pasistengsime atsakyti į jums rūpimus klausimus.

Kurorto pasirinkimas

Kurortų kuriuose yra gausu kokybiškų sanatorijų yra labai daug, todėl normalu, jei Jums sunku išsirinkti. Sanatorijos Druskininkuose dažnai yra lyginamos su Teplicos sanatorijomis, kurios yra Ukrainoje. Šiose vietose mineraliniai vandenys padeda pasiekti nepaprastai gerų rezultatų gydant stuburo, judėjimo ar sąnarių ligas bei sutrikimus. Azerbaidžanas gali pasigirti unikaliu kurortu Naftalanu, kuris garsėja analogų neturinčia medžiaga – naftalanu (kiti ją dar vadina gydomąja nafta). Po procedūrų su šia medžiaga, pacientai džiaugiasi pagerėjusia medžiagų apykaita, sumažėjusiais uždegimais bei alerginių ligų požymių sumažėjimu.

Geriausia į sanatoriją vykti jau turint daktaro išrašą su visais reikiamais tyrimų rezultatais. Taip būsite tikri, kad atvykę į sanatoriją iškart galėsite mėgautis sveikatinimosi ir SPA procedūromis.

Sanatorija tinka ir sveikiems asmenims

Tikriausiai nereikia priminti, kad didžiausias žmogaus turtas yra sveikata, be jos nebus nieko. Savo kūnu ir savijauta reikia rūpintis nuolat, o sanatorijos tam tikrai padeda.Didelė dalis žmonių keliauja į sanatorijas kuomet jau serga, tai yra tikra labai blogai, kadangi tokiu atveju sanatorinis gydymas yra pavėluotas ir nerekomenduojamas. Tad jei esate sveikas ir nesergate, jums tikrai išeis į nauda apsilankymas sanatorijoje.

Koks laikas optimaliausias poilsiui sanatorijoje?

Savaitės poilsis sanatorijoje padovanos tikrai daug geros nuotaikos bei emocijų – tačiau ženkliai sveikatos nepagerins. Gydytojai teigia, kad minimali sanatorinio gydymo trukmė turėtų būti bent 12 d., optimali 14 – 18 dienų. Tad jei vykstate į sanatorija su tikslu pagerinti sveikatą, vertėtų rinktis ilgesni laiko tarpą.

Sanatorijų pasirinkimas

Dažniausiai žmonių pasirinkimą lemia kaina, tačiau vertėtų atkreipti dėmesį ir į kitus aspektus, pavyzdžiui kurortinės zonos patrauklumas. Yra pastebėta, kad gydymu patenkinti asmenys kasmet renkasi tas pačias sanatorijas ir labai nenoriai eksperimentuoja.

Tad nepamirškite, kad sveikata turite rūpintis dar prieš jai sušlubuojant, kitaip bus per vėlu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *