Kada rekomenduojama priekinį stiklą remontuoti, o ne keisti?

TechnologijosTransportas

Automobilio priekinis stiklas nuolat patiria aplinkos poveikį ir kartu yra viena svarbiausių detalių, padedančių saugiai matyti eismą, tad reikia pasistengti, kad jis nebūtų pažeistas, matomumo neribotų įtrūkimai ar kiti pažeidimai. Jei stiklas buvo pažeistas, kada jį reikia keisti, o kada užteks suremontuoti?

Svarbu įvertinti situaciją

Eismo dalyviai be abejonės žino, kad kelių ženklinimas perspėja apie pavojingus ruožus, kuriuose iš po padangų kylantys akmenys gali būti pavojingi, o vienas iš pavojų – pažeistas stiklas. Smulkūs įtrūkimai gali atsirasti net nuo visai menko akmenėlio ar kito kieto daikto, kuris trenkiasi į stiklą. Be to įtrūkimai gali atsirasti ir dėl nekokybiško stiklo, nepageidaujamos vibracijos (jei stiklas buvo keistas ir darbia atlikti neprofesionaliai), gamtos stichijų ar kito fizinio poveikio.

Priekinis stiklas kaina yra bene brangiausias automobilio stiklas, o vis dažniau rinkoje atsiranda stiklų, kurie turi integruotus daviklius bei kitą įrangą, užtikrinančią vairavimo kokybę bei saugumą. Todėl keisti visą stiklą gali būti labai brangu ir itin svarbu atsiradus menkiausiam pažeidimui kreiptis į stiklų taisymo ekspertus, kurie greitai ir kokybiškai sutvarkys pažeidimą taip užkirsdami kelią įtrūkimo plitimui.

Automobilio stiklo taisymas yra patikimas sprendimas, o specialistai pataria nelaukti, kol ateis metas atlikti transporto priemonės techninę apžiūrą ir tik tada spręsti, ar reikia taisyti stiklo įtrūkimą. Tai dažna klaida, kurią dėl laiko stokos ar taupumo daro daugelis vairuotojų.

Paprastas ir greitas sprendimas

Jei automobilio priekinio stiklo įtrūkimas nekelia pavojaus ir netrukdo vairavimui, tuomet daugelis vairuotojų nėra linkę jo taisyti. Tačiau dėl vibracijos, kitų aplinkos veiksnių arba, pavyzdžiui, į įtrūkimo vidų patekusio ir sušalusio vandens, įtrūkimas gali plėstis ir vietoj to, kad stiklą būtų užtekę pataisyti, gali tekti keisti jį visą.

Automobilių stiklų taisymo ekspertai gali pataisyti įtrūkimą per 30 minučių, tad tai neužims daug Jūsų laiko, bet padės sutaupyti lėšų, išvengti didesnių rūpesčių, kai netaisomas stiklas skyla labiau ir pasidaro būtina jį keisti.

Taigi priekinį automobilio stiklą rekomenduojama remontuoti tuomet, kai įtrūkimas yra nedidelis ir jis netrukdo saugiam vairavimui. Svarbiausia į stiklų remonto meistrus kreiptis nedelsiant, nes taip galėsite sutaupyti tiek laiko, tiek ir pinigų. Ir be abejonės – mėgautis saugiu, patogiu vairavimu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *